De Britse rockgroep The Pretenders komt op zaterdag 10 juni voor een exclusief optreden in Nederland naar Retropop. De band rondom zangeres Chrissie Hynde is te zien op het hoofdpodium van het festival. Ook de afsluiter op het Nederpoppodium is bekend. Die eer komt toe aan de Haagse rockers van DI-RECT. Voor het feestgehalte wordt Pater Moeskroen aan het Nederpopprogramma toegevoegd.

Met de komst van Sue the Night, VANT (UK) en DJ Rooie Jager is de line up van de Futurestage compleet. Het programma voor de 16e editie van Retropop ziet er nu als volgt uit. Fischer-Z, Doe Maar, The Pretenders, Roger Hodgson (Ex Supertramp), Pater Moeskroen, Danny Vera, Pé & Rinus, DI-RECT, Thijs Boontjes Dans- en Showorkest, Sue the Night, Indian Askin, VANT, Lucas Hamming en DJ Rooie Jager. Alleen de namen van de bands die gaan openen op het hoofd- en Nederpoppodium zijn nog niet bekendgemaakt.

Over Retropop

Retropop is een jaarlijks muziekfestival in Emmen in de Nederlandse provincie Drenthe. Het festival duurt één dag en beschikt over 4 podia. Op het hoofdpodium spelen originele bands uit de jaren 70, 80, 90 en begin 00. Op de Nederpopstage spelen originele Nederlandse bands uit de jaren 70, 80 en 90. Ook er is een Discotent met Dj’s. In 2015 is de Futurestage geïntroduceerd. De Futurestage is een podium waar de festivalbezoekers kennis kunnen maken met de sterren van toekomst.

Deel: