Arcade Fire heeft vandaag het nieuwe nummer ‘I Give You Power’ uitgebracht. De samenwerking met soul-en gospelzangeres Mavis Staples is speciaal op de dag van de inauguratie van Donald Trump verschenen. De machtsovername in de Verenigde Staten inspireerde de Canadese band en met ‘I Give You Power’ willen ze een vuist maken voor de vrijheid.

De opbrengsten van het nummer worden gedoneerd aan de American Civil Liberties Union, dat zich inzet voor de rechten en vrijheden van burgers in de Verenigde Sta ten. Op Twitter maakte de band het volgende statement: ‘It’s never been more important that we stick together & take care of each other. Love, Mavis Staples and Arcade Fire.”

‘I Give You Power’ is het eerste geluid in drie jaar tijd. Arcade Fire brengt later dit jaar de opvolger van het album ‘Reflektor’ (2013) uit. De Canadese band is dit jaar een van de headliners op het Best Kept Secret Festival in Hilvarenbeek.

Deel: