De Amsterdamse band MICH brengt 27 januari haar titelloze debuutalbum uit. Na het verschijnen van het album doet de band enkele clubshows en gaat daarna naar SXSW in Austin.

MICH is begonnen als studioproject van Bastiaan Bosma (voorheen Aux Raus, Firestone), Mick Johan (Firestone), Piet Parra (Le Le) en Rimer London (Le Le). Parra is nog steeds betrokken als songschrijver van de band, maar wordt live vervangen door Sofie Winterson. Muzikaal refereert MICH aan diverse bekende en onbekende shoegaze, wave en krautrock acts die hun voor gingen.

Afgelopen augustus liet MICH voor het eerst van zich horen met het nummer Gotherdammerung. Deze werd opgevold door I.d.i.o.t. en nu is daar de nieuwe single Tumbled. De band debuteerde live op Crossing Border (Den Haag), gevolgd door shows op Le Mini Who? (Utrecht) en Subbacultcha’s L.A.N. Party (Amsterdam). Afgelopen weekend stond MICH op Eurosonic Noorderslag.

Deel: