2017 begint voor Het Nieuwe Lied met een frisse Nieuwjaarsduik. In zes speciaal voor de jaarwisseling samengestelde concerten gaan de leden samen met het publiek kopje onder in een zee van nieuwe liedjes. Het Nederlandstalige muziekcollectief Het Nieuwe Lied blaast Nederlandstalige muziek sinds 2009 nieuw leven in en daar gaan ze in 2017 dus ook mee door. Speciaal voor de jaarwisseling treedt het complete collectief op in zes verschillende theaters in Amsterdam, Amstelveen, Leiden, Den Haag en Utrecht.

De optredende Nieuwe Lied-leden zijn Kiki Schippers, Flip Noorman, Eva van Manen, Maarten Ebbers, Yentl Schieman, Jeroen Woe, Peter van Rooijen, Thijs Maas, Tjeerd Gerritsen, Christine de Boer en Eefke den Held. Ook sluiten er tijdens deze concerten twee nieuwe theaterzangers aan: Frank van Kasteren (Wooden Saints, Circus Treurdier) en Dafne Holtland (Zazí).

Opgericht in 2009 en geïnspireerd op het format van Comedytrain, bestormt Het Nieuwe Lied in steeds wisselende samenstelling de theaters met intieme optredens. Met steeds nieuwe, zelfgeschreven liedjes is geen enkel optreden hetzelfde. Bovendien wordt geen genre geschuwd: van kleinkunst tot popliedjes met elektronische invloeden.

Data nieuwjaarsconcerten Het Nieuwe Lied:

Dinsdag 3 januari              Theater Bellevue, Amsterdam
Donderdag 5 januari         Theater Griffioen Amstelveen
Vrijdag 6 januari                Theater Ins Blau, Leiden
Zaterdag 7 januari             Diligentia, Den Haag
Maandag 9 januari            De Kleine Komedie, Amsterdam
Donderdag 12 januari       Stadsschouwburg, Utrecht

Deel: