Op de valreep van 2016 presenteert Suburban Records, met trots, de komst van Bartek op het label. Het debuutalbum van de Amsterdamse band verschijnt in het voorjaar van 2017. Bartek speelt korte, snelle songs en dan loeihard. Het afgelopen jaar presenteerde de band zichzelf met de BEACH EP en manifesteerde zich als vaandeldrager van de underground fuzzrock. Het trio deed meer dan 30 Popronde steden aan en trok zo een spoor van gutsend zweet en piepende oren door Nederland. Een voorbode op 2017 waarin de band naar eigen zeggen “de Hollandse bodem eens flink gaat omploegen.”

Over de vraag wat Bartek nou is: “Kijk, we maken no-nonsense fuzzrock, keiharde popliedjes met een slacker vibe. De band is ontstaan omdat er overal om ons heen zo moeilijk werd gedaan over liedjes, stijl en muziek. We zijn uiteindelijk gewoon catchy liedjes gaan maken en die hard & snel gaan spelen. Het is allemaal down to earth, witte t-shirtjes en hier en daar een trainingspak. Maar dan wel fucking strak en goed.”

De band is geboekt voor Noorderslag en speelt tijdens Eurosonic op de Suburban Records Beers, Bands & Burgers II Showcase.

Deel: