In 2015 bracht Lucas Hamming, bekend als deelnemer aan het televisieprogramma  ‘De Beste Singer-songwriter van Nederland’ zijn meest recente album ‘HAM’ uit. Afgelopen zomer stonden hij en zijn band onder andere nog op de festivals Dauwpop en Pinkpop. Recent mocht hij het themalied voor 3 FM Serious Request 2016 maken, ‘Are You with Me’. Ondertussen is er alweer een nieuw album in de maak. Tijd dus voor een optreden van Hamming, samen met zijn band tot voor kort ook huisband bij DWDD.

Voor zijn optreden in Paradiso wachtte een goedgevulde zaal met veelal jonge meiden geduldig op zijn komst. En vanaf het moment dat hij op het podium verscheen, begon het gejoel. Samen met zijn band, toetsenist/gitarist Jelte de Vries, bassist Thomas Veenstra, Kas Lambers op gitaar en drummer Stijn van Rijsbergen zong hij meerdere songs van zijn nieuwe album. Maar ook de hits ‘Fool’ en ‘Never Let You Down’ ontbraken niet, en werden luidkeels meegezongen. Het gejoel verdween bij de twee nummers die Lucas en harpist Remy van Kesteren samen deden: je kon een speld horen vallen in Paradiso, en dat heb ik daar nog niet vaak meegemaakt.

Lucas_Hamming_ParadisoNaast Remy waren er nog meer gasten aanwezig, namelijk saxofonist Benjamin Herman en zijn broer Emile. Benjamin speelde een aantal solo-partijen, en maakte deel uit van een driekoppig blazersensemble. Met zijn broer zong Lucas samen Oasis’ Wonderwall.

Lucas_Hamming_XLLucas had nog meer verrassingen in petto, namelijk crowdsurfen naar de bar, om met zijn ouders even een biertje te drinken, want ja, hij stond toch maar wel in Paradiso vanavond. En bij de eerste tonen van het laatste nummer van de avond, ‘Are You with Me’ kwamen een tiental gekleurde ballonnen naar beneden. Dit maakte dat het publiek nog wilder werd, nog harder mee zong en dansend de zaal uit ging.

Lucas_Hamming_XL_Paradiso

foto’s (c): Armelle van Helden

Deel: