Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Celine Cairo in Tolhuistuin

Concerttip woensdag 14 december: Celine Cairo in Tolhuistuin

Celine Cairo is voor liefhebbers al lang geen onbekende meer. De Amsterdamse debuteerde met een EP die werd opgepikt door Edwin Evers. Haar tweede EP nam ze op met Fink, een van haar helden met wie ze bevriend raakte. Met haar band speelde ze een tijd lang in theaters maar ook in zalen als Paradiso, Luxor, het Concertgebouw en als voorprogramma van o.a. Dotan en Asgeir.

Na twee EP’s en vele optredens werd het even stil en Celine zocht naar manieren om de muziek weer te laten stromen, om inspiratie op te doen en haar liefde voor muziek weer te kunnen voelen. Dat leek even weg te zijn, tot ze de beslissing maakte om iets heel nieuws te gaan doen.

Ze ging haar hart achterna en reisde naar New York en Los Angeles om de steden haar te laten inspireren. Om nieuwe mensen te ontmoeten en nummers te schrijven. Dat mondde uit in een samenwerking met producer Bill Lefler, met wie ze in een paar uur de eerste track van het album schreef. Dit nummer werd ‘Free Fall’, wat ook de titel van het album zal zijn.

Ze vloog terug naar Nederland en bereidde een tweede reis voor: 6 weken Los Angeles. Met hulp van een selecte kring muziekliefhebbers kon ze haar debuutalbum opnemen en haar vaste bandleden over laten komen, die ook duidelijk hun stempel op de plaat drukten.

De eerste single “Hello Love” is nu uit, daaromheen is nu een eerste clubtour gepland, de Hello Love Tour.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: