Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Max & Iggor Cavalera in 013

Concerttip dinsdag 29 november: Max & Iggor Cavalera in 013

Een bijzonder concert: de Braziliaanse metalgiganten Max en Iggor Cavalera voeren vanavond samen met hun band het Sepultura-album ‘Roots’ uit 1996 integraal uit! Het betreft een exclusieve en eenmalige Nederlandse clubshow om het twintigjarige jubileum van dit meesterwerk te vieren. Behalve het volledige ‘Roots’-album zullen de Cavalera’s ook nog andere Sepultura-klassiekers (van bijvoorbeeld ‘Beneath The Remains’ en ‘Chaos AD’) spelen.

Op het baanbrekende (want: metal met Caribische en Afrikaanse muziek) ‘Roots’ traceert de band muzikaal en thematisch zijn Braziliaanse wortels (“roots”) en logeert daarvoor zelfs een poos bij een authentieke Xavante indianenstam. De albumklassieker zorgt in 1996 voor een doorbraak naar een groot publiek waardoor Sepultura zich kan meten met andere thrashbands uit de metal eredivisie zoals Slayer en Pantera.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: