Al jaren staat Night of the Proms bekend om haar mix van klassiek en pop. Editie 2016 belooft ook wederom een unieke ervaring, de organisatie had weer flink uitgepakt met een geweldige line-up. Wat te denken van superster Chaka Khan, Tom Chaplin (leadzanger van Keane), Natasha Bedingfield, Gabriel Rios & Leona Philippo en natuurlijk rasentertainer “Mister Proms” John Miles. Dit alles en nog meer onder de bezielende leiding van de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche.

Ahoy was uitverkocht, terecht voor een avond van mooie muziek en entertainment. Night of the Proms 2016 startte met een klassiek stuk, gespeeld door het orkest Il Novecento gevolgd door een wals uit Spartacus, getiteld ‘Masquerade’. Gelijk daarna lieten de heren van Time For Three, de mannen Nick Kendall, Charles Yang en Ranaan Meyer hun snaarinstrumenten horen. De beeldschone Natasha Bedingfield mocht gelijk hierna een van haar grote hits brengen, te weten haar hitsingle ‘Unwritten’ gevolgd door ‘Soulmate’.

Night of the Proms

Het koor Fine Fleur dat ook al jaren deel uit maakt van de succesformule van Night of the Proms bracht een schitterende versie van Faded’s ‘Where are you now?’. Wederom mocht Il Novecento een prachtig klassiek stuk laten horen, ‘Les Toreadores’ uit Carmen. En dan tijd voor superster Chaka Khan. Zij begon met een verbluffende uitvoering van ‘Diamonds are Forever’, de titeltrack van de gelijknamige James Bond film. Khan’s stem heeft de tand des tijds goed doorstaan. Gershwin komt ieder jaar wel een of meerdere keren voorbij tijdens Night of the Proms, dit keer liet mondharmonicaspeler Antonio Serrano horen nauwelijks onder te doen voor Toots Thielemans met ‘Rhapsody in Blue’.

Night of the Proms

Night of the Proms

Natuurlijk mag “Mister Proms” John Miles niet ontbreken, met ‘Summertime’ bracht hij Ahoy in vervoering. Wat een klasse artiest is die man toch, geweldig! De Puerto Ricaanse zanger Gabriel Rios stond voor het eerst op Night of the Proms, net als Chaka Khan, Natasha Bedingfield en Tom Chaplin. Hij bracht met gevoelige stem ‘Gold’. Wie ken de Buena Vista Social Club niet? Rios vertolkte hun grote hit ‘Chan Chan’, en deed dit zeer verdienstelijk. De muzikale reis ging verder met een stuk van Pjotr Tsjaikovski getiteld ‘Cappriccio Italien’. David Bowie coveren, je moet maar durven en dan nog met het epische nummer ‘Life on Mars’. Tom Chaplin liet horen dat hij dit wel degelijk kan, wat een schitterende versie, hulde! Hij vervolgde met een track die hij heeft geschreven voor zijn dochter, ‘Quicksand’ en sloot het eerste deel van Night of the Proms af met Keane’s hit ‘Somewhere Only We Know’.

Night of the Proms

Na de pauze bracht Fine Fleur met het orkest een sublieme uitvoering van de main title van ‘Game of Thrones’. Gelijk erna lieten de heren van Time For Three horen hun instrumenten tot in de puntjes te beheersen met hun versie van Britney Spears’ hit ‘Toxic’. “Are you ready for one more?”. Natuurlijk waren we dat! Time For Three bracht met Leona Philippo haar single ‘Phileine Says Sorry’. Vervolgens bleven we met onze muzikale reis in de Verenigde Staten. Wederom een cover die je maar moet durven, Natasha Bedingfield bracht Ahoy in vervoering met een geweldige versie van Prince’s ‘Purple Rain’. Ik zeg eerlijk dat ik mijn twijfels had over haar zangkwaliteiten, maar hier ben ik snel van teruggekomen, grote klasse wat deze dame liet horen.

Night of the Proms

Na een klassiek stuk, ‘The Montagues and Capulets’ uit Romeo en Julia mocht John Miles zijn wereldhit ‘Music’ – zoals ieder jaar – ten gehore brengen, het voltallige publiek zong luidkeels mee. Tijd voor nog meer feest en hits met Tom Chaplin, met Keane’s hitsingle ‘Everybody’s Changing’, ook hierbij liet het publiek zich luidkeels horen. De hitmachine kwam hierna verder op gang met Natasha Bedingfield met haar kraker ‘These Words’, gelijk erna mocht superster Chaka Khan een van haar hits zingen, ‘Aint Nobody’. Dit was net afgelopen toen Gabriel Rios nog eenmaal mocht knallen met het heerlijke ‘Broad Daylight’. Wederom betrad Chaka Khan nog eenmaal het podium en bracht samen met Antonio Serrano haar hit ‘I Feel For You’, wat kan dat mens uithalen zeg. Haar laatste bijdrage van de avond was ‘I Feel For You’, de uit 1978 daterende single.

Night of the Proms

Ook aan deze editie van Night of the Proms kwam weer een eind met Justin Timberlake’s ‘Can’t Stop the Feeling’, gezongen door de voltallige line-up. Er mag gezegd worden dat het weer een heerlijke avond was vol mooie, klassieke muziek aangevuld met Chaka Khan, Tom Chaplin, Natasha Bedingfield, Gabriel Rios, Leona Philippo, Time For Three, Antonio Serrano en natuurlijk niet te vergeten de Electric Band, Il Novecento, The Pretty Vanillas en Fine Fleur. Op naar 2017!

Night of the Proms

Night of the Proms

Night of the Proms

Foto’s (c) Sanne Zeen / Maxazine

Deel: