Nadat vandaag ons het droevige bericht bereikte van het overlijden van Leonard Cohen is er nog een groot artiest overleden, de Amerikaanse jazzbassist Victor Bailey. Hij was vooral bekend als opvolger van Jaco Pastorius in de band Weather Report, deze band stopte in 1985. Buiten zijn werk in Weather Report was Bailey zowel op het podium als in de studio actief bij andere grootheden waaronder David Gilmour, Madonna, Sonny Rollins, Steps Ahead, Lady Gaga en Sting. De bassist ging in 1988 solo en bracht een 8-tal albums uit waarvan Slippin’ ‘n’ Trippin’, (2010) de laatste was.

Victor Bailey leed gedurende het grootste deel van zijn volwassen leven aan Charcot-Marie-Tooth, een ziekte waarbij zowel de motorische- als gevoelszenuwen aangetast zijn. Nadat de ziekte erger werd was Victor genoodzaakt om met een wandelstok te lopen, dit om zijn verzwakte benen te ondersteunen. Toen de aandoening naar zijn bovenlichaam trok moest hij in 2015 noodgedwongen stoppen met optreden en het lesgeven in de Berklee College of Music. Victor Bailey is slechts 56 jaar geworden.

Deel: