Inmiddels bestaat de band met Carol van Dijk en Peter Visser al weer 25 jaar en de band is nog steeds productief. Niet alleen onder de naam Bettie Serveert zijn de bandleden actief, ook in combinatie met andere samenwerkingsverbanden zoals Sukilove en Chitlin’ Fooks. Het zijn dan ook echte muzikale dieren.

Damaged good‘ is inmiddels het tiende album van Bettie Serveert. Op de hoes prijkt Carol die in al die jaren er nog net zo jeugdig uitziet als ten tijde van de eerste platen. ‘Palomine’ is hun bekendste, terwijl ‘Lamprey’ waarschijnlijk hun best verkopende plaat geweest is. Die tijd ligt echter al weer 21 jaar terug. De single ‘Never be over’ is al lange tijd uit en is een van de hoogtepunten op de nieuwe plaat. Prachtige strijkers begeleiden de ontroerende liefdestekst die de plaat afsluit.

9200000065397775Al luisterend naar ‘Damaged Good’ klinkt het na een tijdje als business as usual. Herkenbaar puntig en tegendraads zoals we Bettie kennen. De nieuwe plaat kon wel eens hoog gaan scoren want het is een plaat in het nu met een aantal prachtige nieuwe accenten. De plaat begint met sterk met  ‘B- Cruz’ met een vet vol geluid wat aan Blondie en Claw Boys Claw doet denken. ‘Brother’ begint met een heerlijke lome Cure riff en daarna gaat het tempo omhoog.

Vanaf ‘Damaged good’ klinkt het typisch Bettie waar de plaat eigenlijk niet meer verrast. Je wordt weer verrast door ‘Mouth of age’ over de laatste levensfase. Bij het negende nummer ‘Love Sick’ ben je weer helemaal scherp, want dan komt verrassend Peter te Bos uit de boxen knallen door een duet met Carol te zingen. De stemmen passen goed bij elkaar en het geeft de plaat weer swung en frisse energie.

Met ‘Mrs. K’ en de afsluiter ’Never be over’ worden er weer 2 nummers die een vaste waarde zullen worden in de live shows toegevoegd. Bettie is op haar best als ze even iets minder tegendraads is. Het begin en het einde van de plaat zijn van hoog niveau waarbij ze weten te verrassen en waarmee ze hun beste en meest commerciële plaat hebben afgeleverd die het succes van ‘Lamprey’ en ‘Palomine’ ver zou moeten kunnen overtreffen. (8/10) (Labels P Palomine)

Deel: