Na drie internationale hits komt Lost Frequencies met zijn eerste album ‘Less Is More’. De Brusselse dance producer brak in 2014 door met ‘Are You With Me’, de eerste nummer 1 hit van een Belg ooit in Engeland. Lost Frequencies slaat bij een breed publiek aan, en dat bevalt hem wel: “Het is leuk dat mijn ouders mijn muziek soms ook kunnen waarderen.”

Lost Frequencies heet eigenlijk Felix De Laet. De 22-jarige producer heeft een contract bij Armada Music, het label van Armin van Buuren. In 2014 breekt hij internationaal door met de single ‘Are You With Me’. Ook ‘Reality’ (met de Nederlandse singer-songwriter Janieck Devy) en ‘Beautiful Life’ worden grote hits. Zijn nieuwe single is een remake van ‘What Is Love’, de wereldhit van Haddaway uit 1993.

Jong en oud

‘Are You With Me’, ‘Reality’ en ‘Beautiful Life’ werden alledrie nummer 1 hits. Daar is de jonge producer natuurlijk trots op. “Ik krijg veel support van mensen die me volgen”, constateert hij. “Ik maak alleen muziek die ik zelf goed vind maar het is blijkbaar voor veel mensen toegankelijk. Jong én oud. Daardoor breng ik bewust geen zware deephouse track uit. Maar van mijn singles maak ik altijd een deluxe versie die ik tijdens mijn dj-sets draai. Die versies hebben meer een partyvibe.”

Sound namaken

Door het succes van Lost Frequencies, duiken er steeds meer andere dj’s op met zijn sound. “Ik heb mijn eigen geluid, als je dezelfde apparatuur en samples gebruikt kun je het namaken. Maar ik vernieuw en verbreed mijn sound ook constant, dat kunnen anderen niet omdat ze gewoon iets kopiëren. Ze moeten het zelf weten, mensen zullen toch zeggen dat het als Lost Frequencies klinkt.”

Beautiful Life

Over de single ‘Beautiful Life’ vertelt hij: “Ik kreeg een akoestische versie van de zanger Sandro Cavazza. De eerste paar keer was ik er niet kapot van, daarna vond ik het geweldig. Ik merk dat mijn publiek er net zo op reageerde, het kwartje viel iets minder snel. De titel ‘Beautiful Life’ is van Sandro. Niet echt bijzonder, maar het past heel erg bij mijn leven momenteel.”

De Brusselaar vindt het een goed moment om een volledig album uit te brengen. “Voordat ik bekend werd, bracht ik elke tien dagen een bootleg track uit. Toen ik officiële singles begon te releasen kon dat niet meer. De muziek die ik maakte stapelde zich op in mijn computer. Vorig jaar had ik al meer dan genoeg materiaal maar er is nog veel veranderd sindsdien. ‘Less Is More’ is nu een veel betere plaat geworden dan ik vorig jaar had kunnen maken.”

Tijdens ADE staat Lost Frequencies 22 oktober in de Melkweg.
Deel: