Deze week zullen de genomineerden voor de Rock and Roll Hall of Fame voor 2017 bekend worden gemaakt. De aankondiging staat gepland voor aanstaande dinsdag 18 oktober. In de categorieën artiesten, historici en leden van de muziekindustrie zal de top 5 volgend jaar toegevoegd gaan worden in de beroemde Rock and Roll Hall of Fame.

Onder de genomineerden zitten dit jaar Pearl Jam, Tupac Shakur, PJ Harvey, Alanis Morissette, Temple of the Dog, Tori Amos, Paul Weller, The Cranberries, Aphex Twin, en The Prodigy, andere mogelijke acts zijn The Smiths, Nine Inch Nails, The Cure, Kraftwerk, Blur, Smashing Pumpkins, Soundgarden, Hole, Tom Petty (solo), Bon Jovi, Janet Jackson, Chaka Khan, Mariah Carey, Chic, The Cars, Sting, Kylie Minogue, Tracy Chapman, Electric Light Orchestra, Alice in Chains, Phish, The Meters, Warren Zevon, The Zombies, Los Lobos, Jethro Tull, The Moody Blues, De La Soul, en Sinead O’Connor.

Vorig jaar mochten N.W.A., Deep Purple, Steve Miller, Cheap Trick, en Chicago zich leden noemen van de Rock and Roll Hall of Fame.

Deel: