De Nederlandse indie pop-rock band Stage Republic heeft dit weekend in Nashville een belangrijke muziekaward voor onafhankelijke muzikanten gewonnen tijdens het jaarlijkse gala van de International Music & Entertainment Association (IMEA). De band sleepte de ‘Best Pop Song of the Year‘ award binnen voor hun single ‘The Dream’. Stage Republic was in 4 categorieën genomineerd. De band die in de kern bestaat uit singer/songwriter Corjan de Raaf en producer Bart Janssen, trad op tijdens het awards gala. “It’s The Dream come true” aldus De Raaf.
The International Music & Entertainment Association (IMEA) reikt sinds 2013 jaarlijks prijzen uit aan onafhankelijke muzikanten en theatermakers als erkenning, aanmoediging en ondersteuning van hun talent. Artiesten worden genomineerd door een jury van veteranen uit de Amerikaanse muziekindustrie.
De band Stage Republic was genomineerd in 3 categoriën: ‘Best Pop Song of the Year’, ‘Best Alternative Song of the Year’ en ‘Best Pop Artist of the Year’. Plan A ging met ‘Redefining Normal’ aan de haal in de categorie ‘Best Alternative Song of the Year’ en Garrett Miller werd gekozen tot ‘Best Pop Artist of the Year’. Frontman Corjan de Raaf was daarnaast nog genomineerd als ‘Songwriter of the Year’, de titel die werd gewonnen door Nate Currin. Het was voor het derde jaar op rij dat Stage Republic enkele nominaties in de wacht sleepte, ditmaal voor het eerst won de band ook een award.
Nederlandse indie band Stage Republic wint Amerikaanse muziek award
Deel: