De tweeling Arnout en Sander Brinks brachten al 2 platen uit, ‘Seek & Sigh’ en ‘Move On’ waarbij hun stemmen centraal staan. Heerlijke folk pop die je naar minder drukke tijden doen terugverlangen. Hun derde plaat ‘There and Back’ werd opgenomen in Tucson Arizona USA, waar ze onder de hoede van de producers John Covertino en Joey Burns (Calexico) aan hun nieuwe plaat werkten.

De plaat kent 11 nummers waarbij alleen het laatste nummer ‘Everything is different now’ enigszins doet denken aan de Americana Roots van Calexico. Het is dan ook met name nog een eigen plaat van de broers gebleven met voornamelijk country invloeden. Veel pedal steel en banjo zijn te horen op deze plaat. Het klinkt dan ook met name naar ‘The Common Linnets’ die de afgelopen jaren grote furore wisten te maken.

57987790d760570514f1acaa_packshot-72dpi-1-p-800xHet eerste nummer van de plaat ‘New York City’ doet denken aan de tijden van de Bee Gees (‘spics and specks’). Het album klinkt als een klok, want zelfs op mp3 kwaliteit klinkt de ruimtelijke productie transparant en zijn de vocalen heerlijk helder. Het is aangenaam je in deze heerlijke close harmony vocalen te laten onderdompelen. Door de rust in de nummers ga je automatisch luisteren naar de teksten en met name het nummer ‘Home in your arms’ is een mooi lied over de liefde.

Verder met name nummers over de USA met als thema’s ‘Hurricanes’ en ‘NYC’. De eerste single is ‘Things go like this anyway’ geworden met een fraaie clip opgenomen in onder andere Monument Valley en andere uitgestrekte stukken natuur in de staat Arizona. De plaat kent rustige en wat up tempo nummers zodat er voldoende variëteit aanwezig is. Na beluistering denk je ik mis nog een hit. De constante kwaliteit van de nummers laat er niet 1 nummer echt uitschieten. Toch staat ‘New York City’ niet voor niets als eerste op de tracklist. Dit nummer klinkt zo bekend en direct vertrouwd in de oren en zou wel eens de single poging kunnen gaan worden. (7,10) (Excelsior)

Deel: