Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Júníus Meyvant in Bitterzoet

Concerttip donderdag 15 september: Júníus Meyvant in Bitterzoet

Júníus Meyvant is de artiestennaam van de in Reykjavík geboren singer-songwriter Unnar Gísli Sigurmundsson. (Probeer dat maar eens foutloos uit te spreken). Excentriek als hij was hield Unnar als kleine jongen maar van twee dingen; skateboarden en schilderen. Langzaam begon muziek de aandacht te trekken en droomde hij van het muzikantenleven. Helaas werd de baldadige tiener al snel geschorst uit de muziekschool, waarna hij zijn droom naast zich legde.

Op 20-jarige leeftijd werd het gitaarspelen echter herontdekt en bleek het dé uitlaatklep voor zijn creatieve, wilde geest. De focus lag vanaf toen al snel volledig op muziek en het duurde dan ook niet lang tot alter ego Júníus Meyvant het levenslicht zag. Zijn muziek is te omschrijven als rijke, ietwat freaky folk pop verweven met hier en daar een soulvolle sound. De IJslander bracht in 2014 zijn debuutsingle ‘Color Deacy’ uit die in zijn geboorteland belandde op nummer 1 van National Radio 2 en werd verkozen tot ‘Song of the year’ door Kexp’s programmeur Kevin Cole. Vorig jaar was hij de ster van de Iceland Music Awards, waar hij de award voor Best Song en Best Newcomer binnen sleepte. 2016 wordt het jaar van zijn debuut album ‘Floating Harmonies’, die uit zal komen op 8 juli.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: