Steffen Morrison liet alle vier de stoelen omdraaien tijdens zijn “blind audition” in The Voice Of Holland in 2013. Daar wil hij, nog steeds, liever niet aan herinnerd worden om dat juk niet mee te hoeven zeulen. Gelukkig was daar twee jaar geleden Tjeerd Oosterhuis, die de protegé van zijn zus overnam omdat hij geloofde in het idee van hem. Een album maken met echte soulmuziek, zonder in te leveren. Dinsdag was de avond dat hij zijn EP ‘Just Another Man’ presenteerde in een overvolle zaal in Paradiso.

steffen_morrison_irene_witpaard_maxazine

Steffen Morrison gelooft in zijn soul

Amsterdam zuchtte onder de september hittegolf en ook de kleine zaal van Paradiso liftte mee in de onverwachte warmte. Bij de opkomst van de band was het al meteen duidelijk dat de vrouw van Steffen een modestyliste was. Een geweldige uitstraling door de aankleding van de ‘Band Of Brothers’ was de start van een avond die droop van pure soul. Al bij het tweede nummer ‘Old Enough To Know You Better’ kreeg hij het publiek aan het dansen in de bloedhete zaal. Dat Steffen de randen van soul opzoekt bleek bij ‘Wonderful One’. Weinig mensen die soul en blues zo prachtig in elkaar kunnen laten overlopen. Zelfs het verplichte voorstellingsrondje van de band was leuk in elkaar gezet. Een heerlijke riff en slechts 3 seconden per “bandbrother” om zijn kunsten te bewijzen op het instrument.

Steffen Morrison EP release

Toch waren er ook twee kleine minpuntjes te ontdekken tijdens deze geweldige EP release. Dat Steffen Morrison zijn zegje in het Engels deed is tijdens een internationale tour te begrijpen, maar het creëerde toch een bepaalde afstand tussen artiest en publiek. Toen hij op het einde in het Nederlands overging, werd de gevoelstemperatuur voornamelijk bepaald door begrip en liefde. Het tweede minpuntje, wat toch een meerwaarde had kunnen zijn, is dat de achtergrondzangeressen en koperblazers helaas van muziekband kwamen. Begrijpelijk was het wel; het kleine podium stond al vol dus was het een kwestie van inleveren. Hopelijk zal dit in de toekomst weer toegevoegd worden.

Steffen Morrison

Trijntje Oosterhuis

Het was geen echte verrassing dat zijn voormalige coach (we zullen het er niet meer over hebben) aan het einde van de avond de officiële release voor haar rekening nam. Ze sprak haar oprechte waardering en respect uit naar Steffen: “Weinig mensen in de muziekbranche blijven zo dicht bij zichzelf, en blijven geloven in zijn/haar doelen. We mogen in Nederland wel een diepe buiging maken voor deze man!”

Een betere afsluiting was nauwelijks denkbaar want Trijntje sloeg de spijker op de kop.
Morrison is geloofwaardig in zijn liefde voor soulmuziek en weet dat treffend over te brengen.
James Brown is dead, but Steffen Morrison keeps the soul alive.

steffen_morrison_trijntje_oosterhuis_irene_witpaard_site

De EP ‘Do It All Again’ is vanaf deze week beschikbaar.

Foto’s: Irene Witpaard – Maxazine

Meer foto’s op onze facebookpagina

 

 

 

Deel: