Nadat Danny Vera de afgelopen twee jaar de EP’s The New Black and White Vol.1 en 2 uitbracht, is daar nu weer een volledig album: ‘The Outsider‘. Wederom opgenomen in de studio van Frans Hagenaars, en een voor Danny’s doen behoorlijke up-tempo plaat. Maar naar eigen zeggen blijft Danny ook een “sucker for ballads” en die ontbreken dus ook niet. Het is een indrukwekkende mix geworden van liedjes over liefde, het leven, de dood en met hier en daar een tikkeltje maatschappelijk kritiek.

Alle liedjes van The Outsider komen van eigen hand, met uitzondering van één liedje. “Ik hoorde een paar jaar geleden ene Douwe Bob zingen op tv en dacht, “wauw!” Na een gedenkwaardig moment samen in De Wereld Draait Door, besloten zij samen een liedje te schrijven: Loving Her Alone, is hiervan het prachtige eindresultaat.

Deze maand is Danny Vera met zijn band nog te zien in Gorichem (17/8 Zomerfeest) en in thuisstad Middelburg (27/8 Zeeland Nazomer Festival). Solo speelt hij nog op A Night Out With A Singer in Dordrecht op 26 augustus. In oktober begint Danny en band aan zijn clubtour (met in het voorprogramma Blue Grass Boogiemen), welke tot het eind van het jaar duurt. In het nieuwe jaar staat de theatertour Between The Dark & Daylight op de rol.

Deel: