EdelWise is in Amsterdam wereldberoemd om haar vrijdagmiddagborrels in het prachtige gebouw ‘Het Sieraad’ in stadsdeel De Baarsjes. Al sinds jaar en dag organiseert café Edel elke maand een borrel die steeds weer verrassend is en nu zelfs voor derde keer een heuse festivalvariant.

EdelWise heeft het goed begrepen

Midden in het gezellige Rembrandpark stonden de diverse podia, foodtrucks en “vermaaktentjes” om het meertje geplaatst. Ondanks de donkere weersvoorspelling werden de laatste 100 kaarten aan de deur razendsnel verkocht. Dat een festival tegenwoordig het bordje “uitverkocht” mag gebruiken is al redelijk uniek, maar zeker in het geval van EdelWise. Geen grote namen op het affiche, geen enorme podia of bizarre aankledingen maar gewoon op de manier zoals een buitenfestival hoort te zijn; ontspannen en een hoop lol maken met vrienden. Zeker dat laatste hadden ze bij de organisatie goed begrepen.

Er stonden 3 tafeltennistafels waar je met vreemden of vrienden gezellig om de tafel heen kon rennen, zoals je dat vroeger op school ook deed. Je kon je in een weddingchapel laten “trouwen”, maar natuurlijk niet zonder eerst de verkleedkist te hebben geplunderd. Er stonden trampolines, een live tafelvoetbalspel en diverse fotohokjes om de mooie momenten vast te leggen. Ook kon je je creativiteit kwijt bij de kleiclub, waar je zowel mannelijke- als vrouwelijke geslachtsorganen kon leren boetseren. Een hoop gekkigheid wat regelmatig lachsalvo’s veroorzaakte.

Op muzikaal gebied was EdelWise niet het allerbeste natuurlijk, hoewel Son Mieux en vooral De Likt weer een mooi feestje wisten te maken. Het kleine singer-songwriterpodium  was een mooie initiatief naast alle podia die voornamelijk dj’s huisvestte met lekker commerciële dance. Hoewel afsluiter ‘I Will Always Love You’ van Whitney Houston een geniale zet bleek.

EdelWise was weer een zeer geslaagd feestje en bewees ze wederom dat je als festival niet al je geld in dure artiesten hoeft te pompen om succesvol te zijn. Gezelligheid, vrienden en vermaak zijn al genoeg ingrediënten om je publiek lachend naar huis te laten gaan. En het Rembrandtpark stond dit weekend vol, vol met lachende mensen.

Deel: