Marvin Dee brengt op vrijdag 17 juni zijn nieuwe single ‘Northern Light’ uit. De single is afkomstig van zijn tweede EP ‘If Only Brief’, die in oktober van 2015 verscheen. De band staat vrijdag ook in Muziekcentrum The Box in Katwijk voor de opnames van het aankomende live-album.

Marvin Dee is eigenlijk een band, geen singer-songwriter. De band is gevormd rondom de composities van Marvin Dee, een singer-songwriter uit Capelle aan den IJssel. Marvin combineert zijn conservatorium achtergrond in muziek-theater met een rauw randje. Het resultaat, complexe doch toegankelijke arrangementen, betuigt onvervalste muzikaliteit. Marvin en zijn band laten zich inspireren door de meest uiteenlopende invloeden en, misschien wel het belangrijkste, zij weten hun complexe muziek niet alleen in de studio, maar ook live over te brengen, inclusief 5 stemmige zangpartijen.

In 2012 begon Marvin als singer-songwriter. Al snel sloot gitarist Rick Beekman zich aan om een akoestisch duo te vormen; inmiddels zijn de twee perfect op elkaar ingespeeld. Binnen een jaar was het duo gegroeid tot een volwaardige band met de toevoeging van Quintijn Kuypers op de basgitaar, Bram Gorel op drums en backingvocals van Sanne Runia en Maarten Kat.

Marvin Dee – Northern Light

Morgen gaat de nieuwe single in release, vandaag mag Maxazine ‘Northern Light’ al exclusief primeuren!Marvin Dee - Northern Light

Deel: