Van 19 t/m 21 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de vierentwintigste editie van “A Campingflight to Lowlands Paradise” plaats. Vandaag wordt bekend dat o.a. Tom Odell Chase & Status (Live + DJ Set) en The Avalanches aan het programma worden toegevoegd.

Tom Odell
Na zijn monsterhit ‘Another Love’ werd het stil rond Tom Odell, de blonde Britse belofte die met zijn poëtische, piano-heavy hartenroerselen vele festivalharten raakte. Belofte maakt schuld, en dus keert Odell deze zomer terug op Lowlands met zijn tweede plaat ‘Wrong Crowd’. De volwassen geworden Tom Odell pakt fiks uit met meeslepende strijkers en nog grootstere arrangementen.

Chase & Status (Live + DJ Set)
Denk maar niet dat de nachtelijke dj-set van Chase & Status minder knalt dan de al aangekondigde spectaculaire liveshow. Met deze Britten achter de decks maak je een vrije val in de bass-hemel; met het beste uit eigen werk én dat van andere dikke namen in de dubstep, trap en drum & bass. Die ook nog wel eens hoogstpersoonlijk opduiken tijdens de live XL-sets van Chase & Status, want als deze broeders hun knoppen maximaal opendraaien, is er geen discussie mogelijk over waar dat feestje is.

Gnash
De Amerikaanse rapper/producer/singer/songwriter Garrett Nash a.k.a. gnash is een new-schoolvoorbeeld van de power van Generatie Z: internet is machtig, mixen en matchen is prachtig. De 22-jarige Los Angelian blendt alt.R&B, hiphop en elektronische muziek tot wat hij zelf een happy sad sound noemt – liefdesvitaminen, zo u wilt. Hij koppelt hot nieuw talent met zijn home-cooked beats en ontspannen rhymes, want succes is er om gedeeld te worden. Game, set en match; gnash wint deze ronde op zijn sloffen.

The Avalanches
The Avalanches zijn, uitgenodigd of niet, al vaak op je feestje geweest. Wanneer de dansvloer leeg dreigt te raken, vult hun debuutalbum ‘Since I Left You’ hem in no time. Dit Australische zooitje ongeregeld samplet hele platenzaken tot borrelende partystarters. ‘Frankie Sinatra’, de single van het nieuwe ‘Wildflower’ album zit na één keer horen de hele zomer tussen je oren gebakken. Welkom terug, boys!

King Gizzard & the Lizard Wizard
Ze rijden in dezelfde baan als Oz-genoten Tame Impala en Pond, maar met zeven paar voeten en een baksteen op het gaspedaal. Dubbele drums, drie fuzzende gitaren, een elastieken bas, mondharmonica’s, Hammonds en geniale breaks; met deze Aussies heb je de trip van je leven. King Gizzard & The Lizard Wizard in Lowlands Paradise: een passend sprookje voor het nooit meer slapengaan.

Daarnaast worden vandaag aangekondigd: Bazart, Hef, Bitori Nha Bibinha, Klangstof, Michelle David & The Gospel Sessions, Leadbeaters en Cloves.

Foto (c) Hans Kreutzer, archief Maxazine.nl

Deel: