Met Aidan Knight, Hein Cooper, The Graveltones, Barefoot and the Shoes, Tamarin Desert, Storksky en Jick Munro & The Amazing Laserbeams heeft festival La Truite Magique weer een aantal acts aan het programma toegevoegd. Eerder werd bekend gemaakt dat Dez Mona, Donnerwetter, Pierce Brothers, Trevor Sensor, Pocket Knife Army, I Have a Tribe, Delaney Davidson, Jacle Bow, Protection Patrol Pinkerton, Indian Askin en Little Kim & The Alley Apple 3 een show op het driedaagse festival zullen verzorgen. De line-up tot nu toe kent een sterk internationaal karakter – overzees en van het continent – met veel variatie; van verstilde singer-songwriters tot dansbare indie en vooroorlogse Amerikaanse rootsmuziek tot inventieve rock.

De derde editie van La Truite Magique vindt plaats van 12 tot en met 14 augustus in de Ardense vallei van herberg La Truite d’Argent, bij Houffalize in België. La Truite Magique gaat van start op vrijdagmiddag en het programma duurt tot zondagmiddag.

Het terrein waarop het festival zich afspeelt ligt letterlijk middenin de bossen en wordt begrensd door heuvels aan beide zijden en doorkruist door een meanderend beekje. De in alle objectiviteit als indrukwekkend te betitelen locatie, maakt La Truite Magique al op voorhand een bijzonder festival. De nadruk met betrekking tot de inrichting en aankleding van het festival ligt ook op kwaliteit in plaats van kwantiteit. In stijlvol vormgegeven tenten vind de bezoeker een catering-aanbod met biologisch en vers bereid voedsel en een speciaalbieren- en cocktailbar. Er zijn twee podia – een hoofdpodium en een bospodium – en de toepasselijke decoratieve uitingen moeten de beleving compleet maken.

La Truite Magique was in 2015 met 1000 bezoekers volledig uitverkocht. Ook dit jaar zijn er maximaal 1000 tickets verkrijgbaar. De capaciteit is door de organisatie – bestaande uit het Eindhovense koppel Bob Muileboom en Henja Govers, tevens uitbaters van herberg La Truite d’Argent – bewust beperkt tot dit aantal. Govers: “We willen dat La Truite Magique een intiem en exclusief festival is; groot genoeg om de bezoeker het gevoel te geven dat hij wel degelijk op een festival is en niet op een privéconcert, maar klein genoeg om in drie dagen tijd met alle bezoekers bevriend te geraken.”

Deel: