Wolfmother, de band rond Andrew Stockdale, is allang geen onbekende meer in Nederland. In de beginjaren stond de band (in een iets andere samenstelling) al meerdere keren op Pinkpop en Lowlands. Na 2 albums en veel ledenwissels besloot de band om er in 2013 een punt achter te zetten. Later dat jaar werd die beslissing snel ongedaan gemaakt en gingen ze wederom op tournee. In 2014 kwam zelfs onaangekondigd het album ‘New Crown’ uit.

Wolfmother-29-2

Inmiddels heeft de band het vierde album ‘Victorious’ uitgebracht en zijn ze de wereld rond aan het touren met de ‘Gypsy Caravan Tour’. Ook Nederland wordt niet overgeslagen. Amsterdam, Tilburg, Lowlands en Groningen. Maxazine zag de band afgelopen 29 april in een uitverkochte Oosterpoort in Groningen.

Foto: Robert Westera

Electric Citizen

Wolfmother

Na een zeer matig voorprogramma van Electric Citizen, waarbij vooral de geluidsman zich achter de oren moet gaan krabben, was het de beurt aan Wolfmother. Vanaf de eerste tonen zong het publiek bijna ieder woord mee. Dit bevestigt de populariteit van de band nogmaals. Al snel vormde voor het podium een moshpit die alleen stil stond tussen de nummers door. Zoveel energie gaf de band aan het publiek.

Dat er maar drie personen op het podium stonden was niet te merken aan het volle geluid welke de band produceerde. Naast frontman Andrew Stockdale op gitaar en drummer Alex Carapetis, die op een soort troon zat, nam Ian Peres naast de basgitaar ook de synthesizer voor zijn rekening, soms zelfs beide tegelijk. Dit maakte het een genot om naar te kijken.

Wolfmother-3-2

Victorious

Opener ‘Victorious’ knalde er meteen goed in en je zag dat de band er zin in had, deze avond. Naast de nummers van het nieuwe album ‘Victorious’ werden ook de hits niet vergeten. Het nummer ‘Woman’ bracht het publiek weer even terug naar 2006, het jaar waar de meesten voor de eerste keer kennismaakten met deze band. Het laatste nummer ‘Joker And The Thief’ (bekend geworden door een autoreclame) gaf het publiek nog net even de energie die het nodig had. Na het concert liep menig bezoeker dan ook nog even na te hijgen. Met het zweet nog op het voorhoofd kijkt men al uit naar het volgende concert. Vooral in Lowlands hebben de meesten zin. Wij zijn benieuwd naar hun prestatie aldaar.

Wolfmother-7-2

Wolfmother populair? Zeker. Energiek? Zeker. Voor herhaling vatbaar? Zeker!

Foto’s (c) Robert Westera
Meer foto’s op Facebook

Deel: