Niemand minder dan Kate Moss is te zien in de nieuwe videoclip van Massive Attack. In de clip bij de single ‘Ritual Spirit’ danst het topmodel sensueel in een wit badpak met een lichtbron. De single is afkomstig van de gelijknamige EP die afgelopen januari uitkwam.

Robert Del Naja, beter bekend als Massive Attack’s 3D schreef niet alleen het nummer ‘Ritual Spirit’, maar bedacht en regisseerde ook de bijbehorende videoclip. Hij en Kate Moss zijn al jarenlang bevriend. Hij vertelt over de samenwerking: “During the session Kate was dancing in the dark, lighting herself wi th a naked bulb. She perfectly captured the essence of this track… intimate and ritualistic. We edited it back in Bristol to keep it raw with no re-touching, I didn’t want to lose the spirit of that moment.

Kate Moss is een groot fan van Massive Attack. Het topmodel vertelt over het moment dat 3D haar benaderde voor de clip het volgende: “When he asked me to collaborate with him I didn’t have to think twice. I always thought their visuals were amazing and I was proud to be in this video.

Deel: