Jelte Tuinstra, beter bekend onder de naam Jett Rebel, was vorig jaar niet in de gelegenheid om in zijn geboortestad Den Haag op te treden. Dit jaar speelde hij ter compensatie zijn laatste show van de ‘The Best Night Of Your Life Tour’ in het Haagse Paard van Troje én daar was de energieke zanger naar eigen woorden ‘f*king blij mee!’.

Waar hij niet blij mee was, is dat hij zijn show al na vier uur moest stoppen omdat de Haagse muziekzaal een ander feest op het programma had staan direct na het optreden van Jett Rebel. Door dit strakke programma was het niet mogelijk om langer door te spelen. Hij noemde het kinderbedtijd, want hij wilde met liefde een show van vier uur geven. Dat werd uiteindelijk 3 uur en een kwartier. ‘Dat kwartiertje extra was om de chagrijnige Paard van Troje-medewerker terug te pakken’, vertelde hij op humoristische wijze.
JettRebel-DexterReijsmeijer-9G5A0092 kopie
Het eerste deel van de avond was gevuld met nummers van het meest recente en veelbesproken album ‘Truck’. Dit album is bewust niet commercieel gemaakt. Een ouderwetse sound en teksten die soms zeer slecht te verstaan zijn. Er is geen gebruik gemaakt van computers om de plaat commercieel te laten klinken zoals men tegenwoordig gewend is.

Live kwamen de nummers in tegenstelling tot de plaat volledig tot leven! De populaire nummers van het nieuwe album werden dan ook zeer goed ontvangen door de aanwezige fans.
JettRebel-DexterReijsmeijer9G5A0466 kopie
Saxofonist Marc Alberto werd regelmatig naar voren gehaald. Zijn fantastische solo’s bliezen de blonde lokken van Jett helemaal door elkaar. Samen hadden ze zichtbaar plezier op het podium. Regelmatig deden ze samen humoristische loopjes over het podium.

Nadat de nieuwe nummers hadden geklonken was het tijd om een paar oude helden van Rebel te eren. Dat Jelte een groot liefhebber van Elvis Presley is, wordt naast de grote tatoeage van de Rock ’N Roll-legende bevestigd met een eerbetoon aan de grootheid. Het nummer ‘Crawfish’ brengt Tuinstra samen met zangeres Amber Gomaa. Een waanzinnige uitvoering zoals je nooit eerder hebt gehoord. Het klonk als een wedstrijd tussen Tuinstra en Gomaa die elke keer een toon hoger gingen, wat uiteindelijk in een heerlijk hoog gekrijs eindigde.

JettRebel-DexterReijsmeijer9G5A0588 kopieDe vele fans die zich bevonden in een volledig uitverkocht Paard van Troje gingen helemaal los toen ‘All Shook Up’ gespeeld werd. Het was absoluut geen Elvis-immitatie show, maar gewoon Jett Rebel die de nummers van zijn idool op eigenwijze bracht. Rock ’N Roll is weer helemaal hip dankzij het 25-jarige multitalent dat zo’n beetje elk instrument kan bespelen.

Gitarist Lorijn von Piekartz liet na de Rock ’N Roll van Jett horen wat echte blues is. Een prachtige lichtshow liet Von Piekartz even de ster van de avond zijn. Naast de vele solo’s die hij gedurende de show speelt, liet hij met dit bijzondere optreden zien dat hij ook blues kan zingen.
LorijnVonPiekartz-DexterReijsmeijer-9G5A0291 kopieOok zangeres Amber Gomaa mocht laten zien wat zij allemaal in huis heeft. Gomaa heeft recentelijk door het land getourd met haar eigen show aan de hand van haar eerste solo-plaat. Maar vanavond liet Gomaa horen dat ze een zeer geschikte kandidaat is voor de binnenkort te verschijnen musical die gaat over het leven van Tina Turner. Gomaa wist de zaal te overtuigen met haar krachtige versie van Ike & Tina Turner’s ‘Proud Mary’.

Xander Vrienten, de zoon van Doe Maar bassist Henny Vrienten, heeft ongetwijfeld van zijn vader geleerd hoe je de basgitaar moet bespelen. Normaliter staat Xander in het donker de basloopjes te spelen, maar voor één nummer liet hij zijn vertrouwde basgitaar los en pakte de microfoon vast om zijn lievelingsnummer te zingen. Dit voelde echter zo naakt voor hem dat hij blij was dat hij zijn geliefde bas weer in zijn armen kon slaan.

Drummer Kees Schaper wisselde van positie met Jett Rebel. Schaper zong op fenomenale wijze ‘Surfer Girl’ van The Beach Boys terwijl Rebel hem begeleidde op de drums. Onder luid applaus sloofde de drummer zich uit om zijn hoogste tonen te laten horen. Het was niet Gerard Joling, maar echt Kees Schaper die het hoge geluid produceerde.

KeesSchaper-DexterReijsmeijer9G5A0224 kopieEr werden niet alleen covers en nieuwe nummers gespeeld. De inmiddels echte Jett Rebel-klassiekers zorgden voor een zeer geslaagde afterparty. ‘Louise’ werd zoals altijd weer vrolijk mee ge-oe-oe-oe-oe-oe-oet.

Helaas moesten de muzikanten na een show van ruim drie uur het podium verlaten. Gelukkig komen ze deze zomer weer terug naar de koninklijke hofstad om een heerlijke show te geven tijdens Parkpop, het grootste gratis festival van Europa.

Foto’s (c)  Dexter Reijsmeijer / Maxazine.nl

JettRebel-DexterReijsmeijer9G5A9975 kopie

Deel: