Kanye West Live From Glastonbury is een registratie van de afsluitingsact van rapper Kanye West op Glastonbury in 2015. Een nogal controversieel optreden. Rapper Kanye West trok zich niks aan van de petitie ‘Cancel Kanye West’s headline slot and get a rockband’ in 2015 om hem van het Engelse festival Glastonbury te weren. De petitie werd ondertekend door meer dan tienduizend mensen. Het optreden is dan ook wel omschreven als ‘de meest controversiële hoofdact-boeking sinds Jay-Z’. De Glastonbury-organisator werd zelfs bedreigd. Desondanks ging het optreden gewoon door.

Hits
Tijdens de show voerde hij zijn grootste hits uit, waaronder ‘Stronger’, ‘Paris’, ‘FourFiveSeconds’, ‘Black Skinhead’, ‘All Day’ en ‘Gold Digger’. Sinds hij in 2004 zijn debuut ‘The College Dropout’ uitbracht heeft hij een aanzienlijk repertoire opgebouwd. In 2013 verscheen ‘Yeezus’, zijn zesde studioalbum. Dit album kwam in de Amerikaanse hitlijsten binnen op nummer 1.

Uitgesproken
Naast zijn muziek is Kanye ook bekend vanwege zijn soms erg uitgesproken meningen. Vooral op social media weet hij zichzelf nogal eens in de aandacht te zetten. Zo tweette hij begin dit jaar dat hij nooit meer cd’s wilde maken. Gelukkig kunnen fans nog genieten van zijn nieuwste album ‘The Life of Pablo’, dat in februari uitkwam.

Kanye West Live From Glastonbury, 22:55 – 00:35 uur, NPO 3

Deel: