In poppodium Ekko in Utrecht, de thuisbasis van de Utrechtse band Tosk, werd zondag Tosk’s nieuwe ep ‘Blue city’ gepresenteerd. Met maar liefst 2 voorprogramma’s werd het publiek klaar gestoomd. Eerste band, Tian, bracht lekker vrolijke beats, aangevuld met een mooi aansluitende stem. Hun muziek kenmerkte zich door goede samenwerking tussen de twee muzikanten. Er was voldoende afwisseling om interessant te blijven gedurende hun set. Het tweede voorprogramma was echter voor veel mensen gemist, omdat deze niet op het hoofdpodium, maar in het café van Ekko speelde. Jammer, want ook zij brachten de stemming er goed in.

Tian

Tosk, de band die met hun eerste single ‘Blue city‘ inmiddels al even op internet rond zwerft was natuurlijk het verwachte hoofdprogramma. Met de prachtig geschoten video maakt de band veel positieve reacties los, en het publiek verwachtte zondagavond natuurlijk meer van dat soort juweeltjes.

tosk, tian,ekko, maxazine, cd presentatie

Tosk begon al als een grote band; Niet op tijd maar net vijf minuten later. De band zette een toffe set neer met de nummers van hun ep, aangevuld met nog enkele nummers die het daglicht nog niet hadden gezien. Net als op hun ep werd het geheel een goede afwisseling van rustigere en stevigere nummers, die in de smaak vielen in een volle Ekko. Net als in de clip van ‘Blue city’ was het plaatje op het podium ook prima verzorgd en bevatte videoprojecties die het optreden nog net wat extra gaven. Dit gaf aan dat de band serieus bezig is en daardoor ook serieus moet worden genomen. Met maar liefst 14 nummers gaven ze een goede blik in de Tosk-keuken, die na elke gang nog smakelijker werd.

Deel: