De Britse zanger Sam Smith heeft afgelopen nacht een Oscar gewonnen voor ‘Best Original Song’. Hij kreeg het beeldje voor zijn James Bond-nummer ‘Writing’s On The Wall’. De 88e uitreiking van de Oscars vond vannacht plaats in Los Angeles.

Sam Smith schreef het nummer samen met Jimmy Napes speciaal voor de Bond-film ‘Spectre’. De jonge singer-songwriter was zichtbaar geemotioneerd toen hij het felbegeerde beeldje in ontvangst nam. “I read an article a few months ago by Sir Ian McKellen and he said no openly gay man had ever won a n Oscar. I want to dedicate this to the LGBT community all around the world. I stand here tonight as a proud gay man and I hope we can all stand together as equals one day.”

Sam Smith schrijft geschiedenis

Eerder al schreef Sam geschiedenis met het nummer. Zo was ‘Writing’s On The Wall’ het eerste Bond-themanummer dat in de Britse hitlijst op de eerste plek binnenkwam. Daarnaast is Sam Smith de eerste mannelijke Britse artiest sinds 1965 die de titelsong van een Bond-film heeft opgenomen.

Deel: