De negen bands, die in de twee indrukwekkende Benelux Semi-Finals in Paradiso als winnaars naar voren zijn gekomen, wacht op zaterdag 23 april a.s. de zinderende Benelux Grand Finale van The Clash of the Cover Bands in het Klokgebouw in Eindhoven. Omdat deze grootste bandcompetitie van de Benelux dit jaar 12½ jaar bestaat, pakt de organisatie extra groot uit in het prachtige Klokgebouw. Van de ruim 1.200 inschrijvingen zullen, na een jaar hard werken en gedegen coaching, de negen beste en populairste coverbands van Nederland, België en Luxemburg zorgen voor een spectaculaire en spannende eindstrijd waar de hoofdprijzen worden verdeeld.

In deze ontknoping beslist de vakjury voor welke band de ‘The Clash of the Cover Bands Award 2015/2016′ klaar staat en het publiek kiest de winnaar van de ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2015/2016’. Beide winnaars worden beloond met een cd-contract met videoclip, incl. presentatie-avond. De cd’s zullen in Nederland en België gereleased en geplugd gaan worden. Tevens krijgen de winnaars een tour van 20 optredens aangeboden en zullen zij de komende jaren veelvuldig te zien zijn op diverse aansprekende podia in de Benelux. Verder worden de Individuele Awards uitgereikt aan de beste drummer, beste bassist, beste gitarist, beste toetsenist en beste vocalist die we het afgelopen jaar in het 11e seizoen van ‘The Clash of the Cover Bands’ voorbij hebben zien komen! Er staat dus het nodige op het spel op zaterdag 23 april in Klokgebouw Eindhoven!!!

Dat ‘The Clash of the Cover Bands’ voor de deelnemende bands een springplank naar de landelijke en wellicht internationale doorbraak kan zijn, blijkt o.a. uit het succes van o.a. de winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2011/2012’, Koyle. Deze Belgische Rock coverband bestormde de Nederlandse hitlijsten met haar single ‘End Of June’. “Het is geweldig om dankzij ‘The Clash’ in de Mega Top-100 te hebben gestaan”, aldus bassist Roland Kellens van Koyle. “Tijdens The Clash, maar ook daarna hebben we professionele ondersteuning gehad van de organisatie, waardoor we nu niet alleen een single hebben kunnen uitbrengen, maar ook een videoclip hebben gemaakt. De aanvragen voor de optredens blijven binnenstromen. Geweldig!!!”

Ook Present Danger uit Kaatsheuvel, winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2007/2008’ stond met haar single ‘Iron Rain’ in de Mega Top-100. De winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands 2007/2008’ Rattlesnake Shake uit Oss heeft destijds zelfs met drie singles in de nationale hitlijsten gestaan.

Gedurende hun deelname aan The Clash of the Cover Bands worden de bands begeleid en gecoacht om zo het aanwezige talent optimaal te benutten en waar mogelijk naar een hoger niveau te tillen.

Het programma (in willekeurige volgorde) ziet er als volgt uit:
Blow Out!: Soul coverband uit Amsterdam (vakjury-winnaar extra landelijke cyclus)
– Cold Turkey: Rock coverband uit Schermer (2e plaats vakjury Regio West Nederland)
– EMPIRE: Pop, Rock coverband uit Dedemsvaart (publiekswinnaar Regio Noord-Oost Nederland)
Jambassadors: Allround coverband uit Utrecht (1e plaats vakjury Regio West Nederland)
– Moonshark: Rock coverband uit Assen (Runner-Up Regio Noord-Oost Nederland)
– MUCK: Rock coverband uit Den Dolder (1e plaats publiek Regio West Nederland)
– Not2Bigband: Soul coverband uit Zevenaar (vakjury-winnaar Regio Noord-Oost Nederland)
– Tenggara Boys: Allround coverband uit Cuijk (publiekswinnaar extra landelijke cyclus)
– The Booze Band: Rock, Blues coverband uit Dongen (1e plaats publiek Regio Zuid Nederland)

Deel: