‘The Voice of Europe’, Eddy Wally, is zaterdagavond rons 23.00 uur overleden ten gevolge van de hersenbloeding die hem in 2011 velde. Het trieste nieuws is bevestigd door manager Hugo Colpaert. Wally is daardoor na enkele jaren weer samen met zijn geliefde Mariëtte, met wie hij tientallen jaren samen was.

Eddy Waly overleed in het rusthuis Bloemenbos in Zelzate, waar hij sinds 2011 verbleef. Wally werd bekend door hits als ‘Chérie’ en ‘Ik spring uit een vliegmachien’ en had een eigen showonderdeel in het tv-programma Lava van Kamagurka en Herr Sele, ‘Wally in space’, waarbij hij op parodiërende wijze de draak stak met zijn eigen zangkunsten. Ondanks dat het merendeel van zijn publiek ook de draak met hem stak, bleef Wally een rasoptimist en vond alles ‘Geweldig’ en ‘Onvoorstelbaar’.

Bij Wally werd begin 21e eeuw kanker ontdekt en had in 2011 een hersenbloeding. Door die hersenbloeding raakte Wally licht verlamd, maar dat weerhield de zanger er niet van op te treden. Op 14 en 15 december 2012 maakte Eddy Wally een comeback tijdens de Nacht van de Schlagers in Kortrijk, wat echter zijn laatste optredens zouden worden.

Volgens zijn manager Hugo Colpaert heeft Wally nog afscheid kunnen nemen van vrienden en familie en heeft hij enkele dagen geleden nog duidelijk uitgedrukt dat hij een gelukkig mens was. Eddy Wally is 83 jaar geworden.

Deel: