De Britse zanger/ producer Jack Garratt is door de BBC uitgeroepen tot ‘Sound of 2016’. Deze toonaangevende poll is een jaarlijks terugkerende verkiezing van het grootste aanstormende talent. Eerder in december won de 24-jarige Garratt de BRITS ‘Critics Choice Award 2016’ award en in dezelfde maand mocht hij de BBC Introducing Award in ontvangst nemen. Het jaar kan niet beter beginnen voor de muzikale smaakmaker van 2016: zijn debuutalbum ‘Phase’ verschijnt op 19 februari.

De toonaangevende verkiezing van de BBC ‘Sound Of’ blijkt het startschot van de carrières van veel grote artiesten. Sam Smith, HAIM, Jessie J en Ellie Goulding gingen Jack Garratt voor. Deze multi-instrumentalist/ producer heeft momenteel de snelst groeiende fanbase wereldwijd, waaronder de legendarische producer Rick Rubin. ‘Electro-troubadour’ is een term die de jonge Brit met de rossige baard misschien wel het beste omschrijft. Zijn enerverende, vernieuwende live shows waren dit jaar stuk voor stuk uitver kocht in zowel Groot-Brittannië als de VS. Jack Garratt was vorig jaar in Nederland te zien tijdens het Pitch festival en in november stond hij in een uitverkochte Melkweg.

Op vrijdag 19 februari verschijnt het debuutalbum van Jack Garratt. ‘Phase’ werd voor het grootste deel opgenomen in Londen en is geproduceerd door Garratt zelf.

Deel: