“Lets make it official…. …. all things come to an end….” Dat staat te lezen op het Facebookprofiel van Iwan van Amersfoort, beter bekend als Rockattack Ten / E1 Ten, frontman van de in Nederland legendarische  GoGo/P-Funk band Gotcha! E1 Ten houdt het naar eigen zeggen voor gezien omdat het tijd is om verder te gaan. E1 Ten gaat waarschijnlijk een solo-carrière tegemoet, die naar hij hoopt minder energie zal kosten dan de meer dan 20 jaar bij Gotcha!

Met Gotcha! had E1 Ten succes in de Nederlandse funkscene. Gotcha! had in 2003 samen met Def P & Moordgasten hun enige echte hit, ‘Je Moet je bek houwe’, maar was beter bekend door nummers als ‘Da Ten is Mightier than the Sword’, ‘Words and Music from the Lowlands’ en “Mathilda the Wicked Witch’. Ten stapte halverwege jaren 90 al eens uit de band en bracht twee solo-albums uit, om toegevoegd te worden tot George Clinton’s Parliament/Funkadelic. Nu, enkele weken na het einde van de ‘Back to the Moon’-tour, waarbij Maxazine partner was van het laatste concert in Duycker in Hoofddorp, is het echter op voor E1 Ten en stapt de flamboyante frontman uit de band. Wat er gaat gebeuren met Gotcha! is nog niet bekend.

Deel: