Rond oud en nieuw is het altijd tijd voor de jaarlijstjes. Dit doen we op Maxazine al jaren, zo ook dit jaar. Recensenten, redacteuren en fotografen geven in een persoonlijke lijst hun muzikale kijk op 2015. Bekijk hieronder het de eindejaarslijst 2015 van theaterrecensent en -fotograaf Bas Oeijen.

10. Cirque du Soleil – Quidam, Ahoy Rotterdam

cirque-du-soleil-quidam

“Quidam is een prachtvoorstelling waar uitersten uit de circuskunsten op een zeer bijzondere manier worden voorgedragen aan het publiek. De prachtige showelementen, de live band en de bijzondere sfeer maken Quidam dan ook tot een kwalitatieve en bovenal vermakelijke voorstelling.”

9. Omdenken Theatershow, Theater de Leest Waalwijk

omdenken-berthold-gunster_1

“Ja-maar-omdenken brengt een dynamisch theaterprogramma naar de Nederlandse Theaters, vol hilariteit, herkenning en erkenning. Doormiddel van scherpe communicatie over en weer, ludieke sketches en scherpzinnige confrontaties wordt het publiek op hoog niveau vermaakt. ‘Ja, maar’ zal nooit meer hetzelfde zal zijn.”

8. DI-RECT – Daydreams Tour, Theaters Tilburg

Di-rect, ©foto: Jorick de Krijf - archief

“Buiten dat Di-rect zelf zichtbaar heeft genoten is duidelijk te merken dat het publiek ook heeft genoten van de muzikale performances van de vijf mannen. En terecht, een feestje is het immers echt wel geweest!”

7. Theatervoorstelling ANNE viert 70 jaar vrijheid, Theater Amsterdam)

Musical Anne, ©foto: Bas Oeijen

 

ANNE geeft een indrukwekkende kijk in het wereldberoemde verhaal van Anne Frank en producenten Levita en Abrahams weten een boeiend, krachtig, maar bovenal bijzonder theaterstuk ten tonele te brengen.”

6. Milow, Poppodium 013 Tilburg

Milow, ©foto: Bas Oeijen

“Milow weet het grootse en industriële Poppodium 013 om te toveren tot een intieme setting voor zijn avondvullende concert waar hij een groot deel van zijn repertoire de revue laat passeren. Terecht mocht hij een groots slotapplaus omarmen waarop het publiek voldaan de poptempel verliet.”

5. Musicals in Concert, Ziggo Dome Amsterdam

Musicals in Concert, ©foto: Marcel Hakvoort

“Toch zal Musicals in Concert je charmeren, het is een groot feest der herkenning waar in gezellige sferen meegezongen kan worden met musical hitjes van toen en nu gebracht door de grootste musicalsterren van nu.”

4. Beauty and the Beast, AFAS Circustheater Scheveningen

Beauty and the beast, ©foto: Bas Oeijen

“In zijn totaliteit is Beauty and the Beast een zeer geslaagde musicalproductie te noemen. De voorstelling die werd gepresenteerd als tourende voorstelling is de reis naar het AFAS Circustheater dan ook zeker waard. De sprekende decors, de sterrencast en het welbekende sprookjesverhaal zorgen voor een betoverende theateravond.”

3. The Bodyguard, Beatrix Theater Utrecht

Foto-Bodygard

“The Bodyguard is een overweldigende musical waarbij de totaalbeleving neigt naar het perfecte. Het is het is geen thriller, het is geen theaterconcert: Het is The Bodyguard Een must see dit theaterseizoen!”

2. Marco Borsato – Symphonica in Rosso

Marco Borsato, ©foto: Dexter Reijsmeier

Marco Borsato bewees met Symphonica in Rosso nog steeds de meester te zijn van het nederpopgenre (..) . Symphonica in Rosso was groots, gevoelig, maar bovenal overweldigend op een verslavende manier waar menig concertavondje nog een puntje aan kan zuigen

1. Soldaat van Oranje, Theaterhangaar Katwijk

soldaat-van-oranje-15279

 

“Dit is een voorstelling die je gezien moet hebben. Het is overweldigend, het raakt je overal waar het je raken kan.(…) Dit is geen aanrader, dit is iets wat je gezien moet hebben omdat je anders Nederlands beste en bijzonderste theaterproductie tot nu toe gemist hebt.”

 

Deel: