Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag: Katzenjammer!

Dinsdag 24 november: Katzenjammer naar 013

De vier vrouwen die samen Katzenjammer vormen kun je gerust een bijzondere verschijning noemen. Met een muzikale mengelmoes van onder andere folk, country, balkan en pop maken deze dames al jaren onweerstaanbare, vrolijke popliedjes. Eigenlijk al sinds debuut ‘Le Pop’ (2008) waarop de feestfolk van het viertal voor het eerst in volle glorie te horen is. Deze vier kittige dames hebben het hun missie gemaakt om zoveel mogelijk uiteenlopende instrumenten te bespelen. Of het nu een accordeon, balalaika of ukelele is, bij Katzenjammer klinkt het altijd goed en zorgt die aanstekelijke mix voor veel avontuurlijke afwisseling.

Inmiddels is album nummer drie verschenen. Voor ‘Rockland’ (2015) heeft de groep meer tijd uitgetrokken. Nog altijd is er die mix van stijlen, maar de liedjes klinken hier meer uitgebalanceerd. Avontuurlijk blijven de dames gelukkig wel. Ook op het podium, want Katzenjammer is een echte liveband.

Meer info en kaarten: http://www.013.nl

Deel: