Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben!

Vrijdag 6 November: Kris Pohlmann in DJS

Op vrijdag 6 november is Jazzpodium DJS het toneel voor een optreden uit de Europese releasetour van het door de Duitse Engelsman Kris Pohlmann en zijn band gemaakte album ‘Taylor Road’. Dit explosieve bluesrock-album won in Duitsland al diverse prijzen en wordt door de pers Kris Pohlmanns beste album tot nu toe genoemd. Dit na zijn vorige, meer bluesgeörienteerde album ‘One for Sorrow’, dat hem in 2012 in Duitsland al de prijzen opleverde voor Best Blues Singer, Best Blues Band, Best Blues Album en Best Blues Song.

Op ‘Taylor Road’ eert Kris zijn rockhelden van weleer, die hem inspireerden gitaar te gaan spelen. Het stevig klinkende album ademt dan ook de geest uit van legendarische acts als Status Quo, The Free, ZZ Top en Cream. Kris noemt het zelf een rockalbum met een bluesinfuus.

De kritieken zijn lovend. Enkele citaten: “Kris Pohlmann is Albert King, Freddie King, Jeff Healey en Rory Gallagher in één persoon verenigd”, “Bluesrock zoals je het zelden hoort. Hier krijg je geen genoeg van”, “Deze band zou wel eens wereldberoemd kunnen worden” .

Meer info en tickets: http://www.jazzandbeyond.nl/

Deel: