Coldplay brengt op 4 december hun zevende album getiteld ‘A Head Full Of Dreams’ uit. De eerste single van het album heet ‘Adventure Of A Lifetime’. Het album is opgenomen in Malibu, LA en Londen en werd geproduceerd door het Noorse duo Stargate en oudgediende Rik Simpson. Op het album zullen elf nummers staan (twaalf als je de hidden track ‘X Marks The Spot meetelt’). Ze werken op dit album samen met meer artiesten dan ooit en het lijstje namen is op zijn minst indrukwekkend te noemen: Beyoncé, Noel Gallagher, Tove Lo en Merry Clayton.

‘A Head Full Of Dreams’ is de opvolger van het breekbare ‘Ghost Stories’ uit 2014 dat in Nederland de Platina status bereikte. De band koos er destijds voor om niet te toeren maar om meteen weer de studio in te duiken. Het resultaat daarvan kunnen we vanaf 4 december horen. De band heeft met ‘A Head Full Of Dreams’ een studioalbum gemaakt dat barst van de energie en kleur, met als uitspringers de heerlijk uitbundige eerste single ‘Adventure Of A Lifetime’ en het krachtige ‘Hymn For The Weekend’.

Coldplay heeft als nooit tevoren genoten tijdens de opnames van dit album en zijn nog nooit zo gelukkig geweest met het eindresultaat. Ook niet geheel onbelangrijk: met ‘A Head Full Of Dreams’ is Coldplay wel van plan om de wereld rond te gaan.

De tracklist van het album:
1. ‘A Head Full Of Dreams’
2. ‘Birds’
3. ‘Hymn For The Weekend’
4. ‘Everglow’
5. ‘Adventure Of A Lifetime’
6. ‘Fun’
7. ‘Kaleidoscope’
8. ‘Army Of One’
9. ‘Amazing Day’
10. ‘Colour Spectrum’
11. ‘Up&Up’

Coldplay brak door met de single ‘Yellow’ van hun debuutalbum ‘Parachutes’ (2000). In 2002 volgde hun tweede album ‘A Rush Of Blood To The Head’, waarmee de uit Engeland afkomstige band zich definitief op de kaart zette. In 2005 bracht Coldplay hun derde album ‘X&Y’ uit, dat in maar liefst zestien landen #1 positie bereikte. Het Britse viertal won meerdere Grammy Awards met hun vierde album ‘Viva La Vida Or Death And All His Friends’. Daarna volgde in 2011 het album ‘Mylo Xyloto’ en in 2014 ‘Ghost Stories’. In Nederland heeft Coldplay met drie albums en twee singles op #1 in de charts gestaan.

Deel: