Normaal is diva Ruth Jacott te vinden in de grote theaters met haar eigen show, maar op vrijdag 2 oktober stond ze in Alcazar te Puttershoek. Eén van de vijf onbekendere plaatsen die ze aandoet met haar ‘Vijf Steden Tour’, een idee van Ruth’s neef Dylan Fernandes. Een keer niet de grote steden, maar wat onbekendere plaatsen die vaak vergeten worden. Etten-Leur was vorige week aan de beurt, afgelopen vrijdag Puttershoek en op het programma staan nog Venray, Aalsmeer en Nijkerk.

Ruth staat voornamelijk in de grote theaters met een eigen show, maar wilde een keer wat anders. In de theaters ben je gebonden aan je zitplaats en wordt er maar beperkt gedanst. Nu heeft ze wat meer vrijheid en speelt ze haar favoriete nummers met een complete live band.

9G5A8436 kopieRuth Jacott vertegenwoordigde Nederland in 1993 op het Eurovisie Songfestival met haar nummer ‘Vrede’, ruim 22 jaar geleden. Vorig jaar bracht ze een nieuw album uit genaamd ‘Ik Adem Je In’ met nummers over haar scheiding van Humphrey Campbell. De verzoekjes zijn alleen de oude hits zoals het duet ‘Blijf Bij Mij’ dat ze samen met Paul de Leeuw opnam in 1993, ‘Vrij Met Mij’ uit 1994, ‘Hartslag’ dat uitkwam in 1997 en het mooie ‘Leun Op Mij’ dat ze in 1999 uitbracht.

Ruth geeft haar publiek een preek dat ze moeten doorgroeien. Ze moeten mee gaan met hun tijd en doorgroeien in haar muziek. Ze snapt niet dat haar fans alleen de oude hits willen horen. Daarom speelt ze ook een aantal nummers van haar meest recente album.

Toen het net uit was met Humphrey Campbell moest Ruth weer opzoek naar zichzelf. Ze dook de studio in en zei tegen haar producer “Beter dan dit wordt het niet”. Dat bleek eigenlijk wel een heel mooi begin van een nieuw album en zo kwam het eerste nummer tot stand. ‘Iets’ en ‘Ik Adem Je In’ worden ook gespeeld van het gelijknamige album.

Natuurlijk werden de oude hits ook gezongen en voor het prachtige nummer ‘Leun Op Mij’ vroeg Ruth de hulp van Mike Peterson die bekend is van zijn deelname aan het programma Bloed, Zweet en Tranen waar hij in de finale stond.

9G5A8611 kopieToen Ruth ergens moest optreden was ze zich aan het voorbereiden in haar kleedkamer. Op het podium stond de voor Ruth toen nog onbekende Peterson. Zijn stem raakte Jacott door de kleedkamer muren heen! Ze moest weten wie het was, in eerste instantie dacht ze een grote getinte man, maar toen ze de hunk later zag lopen kon ze haar ogen niet geloven. Mike Peterson is gewoon een Hollandse jongen uit Den Haag! Ze wilde een samenwerking met hem aan gaan en zodoende heeft ze hem gevraagd om haar voorprogramma te verzorgen.

9G5A8398 kopieOok haar broer Eric Jacott mocht het publiek opwarmen samen met partner Marcel Bogarde vormt hij het duo New Timeless. Ze zingen nummers uit de jaren ’70, ’80 en de beste Motown hits. De achtergrondzangers Tarif Heijanan, Anna Makaloy en Ingrid Simons kregen de ruimte om te laten zien dat ze naast de mooie achtergrondzang ook zelf een goed feest neer kunnen zetten.

Zelf ook de dansschoenen aan doen en genieten van al die feestmuziek en natuurlijk de prachtige nummers van miss Ruth Jacott? Je hebt nog drie kansen: Op vrijdag 9 oktober in Venray, vrijdag 16 oktober in Aalsmeer en vrijdag 23 oktober in Nijkerk. Wil je liever rustig genieten van een show van Ruth? Dan moet er nog even gewacht worden tot 2017, dan gaat ze de theaters weer af met een eigen voorstelling.

Foto’s (c) Dexter Reijsmeijer / Maxazine

Deel: