Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben!

Maandag 28 september: Joe Satriani in Oosterpoort Groningen

Joe Satriani is één van de grootste gitaarvirtuozen ter wereld. Hij speelde met o.a. Mick Jagger en Deep Purple, verkocht ruim tien miljoen platen en werd maar liefst vijftien keer genomineerd voor een Grammy Award. In 2013 speelde Satriani de Grote Zaal al plat en nu komt hij dit weer over doen!

Geïnspireerd door helden als Jimi Hendrix pakt Satriani op zijn veertiende (op de dag dat Hendrix overleed) zijn gitaar op, om deze niet meer neer te leggen. De technieken en composities van Satriani zijn zeer karakteristiek en Steve Vai, Kirk Hammett (Metallica) en David Bryson (Counting Crows) behoren tot zijn ‘students’. Zijn tweede album ‘Surfing with the Alien’ wordt gezien als een van de grondleggers van de virtuoze rockmuziek.  Naast een uitstekend gitarist is Satriani dus ook nog eens een begenadigd songwriter. (Oosterpoort)

Meer info en kaarten: http://www.de-oosterpoort.nl/programma/

Deel: