Met de toevoeging van Natalie Imbruglia is het muzikale programma van de komende editie van Night of the Proms compleet. De Brits-Australische zangeres brak eind jaren negentig wereldwijd door met haar debuutsingle ‘Torn’. Vanaf 27 november deelt ze samen met andere topartiesten het podium van Night of the Proms in Ahoy in Rotterdam.

Na een korte periode als actrice in de Australische soap Neighbours bracht Natalie Imbruglia haar eerste internationale single ‘Torn’ uit. Het nummer veroverde de nummer 1-positie en werd een van de bestverkopende singles uit de jaren ’90. Naast drie Grammy nominaties en de MTV Award voor Best New Artist, verkocht Natalie zeven miljoen kopieën van haar debuutalbum ‘Left of the Middle’. In de jaren die volgden bewees Imbruglia met onder meer ‘Big Mistake’, ‘Wrong Impression’ en ‘Shiver’ geen ‘one-hit-wonder’ te zijn. Daarnaast schitterde ze in 2003 ook als actrice aan de zijde van Rowan Atkinson in de film ‘Johnny English’.

Op Night of the Proms zorgt Natalie Imbruglia vast en zeker voor enkele muzikale hoogtepunten. Eerder dit jaar bracht ze haar vijfde studioalbum ‘Male’ uit, een album waarop ze op een originele manier nummers van mannelijke artiesten zoals Neil Young, Daft Punk, The Cure en Damien Rice in een geheel nieuw jasje steekt.

Vanaf 27 november staat Ahoy in het teken van optredens van Joe Jackson, Basement Jaxx, Gavin DeGraw, Natalie Imbruglia, Scala, het Puerto Ricaanse tenortalent Fernando Varela en rasentertainer John Miles. De artiesten worden begeleid door het symfonische huisorkest Il Novecento en backing vocals The Pretty Vanillas onder leiding van de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche.

Deel: