5 Seconds of Summer brengt op vrijdag 23 oktober een nieuw studio-album uit, getiteld ‘Sounds Good Feels Good’, zo maakte de band gisterenavond bekend.

De cijfers liegen er niet om: 3,2 miljoen albums verkocht wereldwijd, vier wereldhits, meer dan een miljoen verkochte concerttickets, een Billboard #1-album en het grootste debuutalbum ooit in de Verenigde Staten. 5 Seconds of Summer is zonder meer de grootste doorbraak van 2014. ‘Sounds Good Feels Good’ is de opvolger van hun titelloze debuutalbum, waarvan wereldwijd meer dan drie miljoen exemplaren verkocht werden. Ook in Nederland kwam het album op nummer 1 binnen in de albumlijst

Op het nieuwe album werkt de band uit Australië, bestaande uit Luke Hemmings (leadzang, gitaar), Calum Hood (basgitaar, zang), Michael Clifford (gitaar, zang), Ashton Irwin (drums, zang), opnieuw samen met rockveteraan John Feldmann (Good Charlotte, Boys Like Girls, All Time Low), die het album produceerde. Het resultaat is een album vol pop-rock-hits die de Amerikaanse Alt-Rock invloeden van rond de millenniumwissel echoën. De bandleden brachten drie maanden samen door in een studio in Los Angeles om aan het schrijven en opnemen te werken.

De nieuwe van 5 Seconds of Summer

De lead track ‘She’s Kinda Hot’ stormde, slechts een paar uur na de bekendmaking, richting de top van de iTunes-lijst in Groot-Brittannië, de VS en 35 andere landen. De lyric video voor de nieuwe single werd in vier dagen tijd maar liefst 3,4 miljoen keer bekeken en is de best verkopende 5 Seconds of Summer-single in de VS in de eerste week ooit.

De afgelopen maanden heeft 5 Seconds of Summer opgetreden in het Verenigd Koninkrijk, verschillende landen op het Europese vasteland en in Australië. In Nederland stond de band in Ziggo Dome in Amsterdam en de kaarten voor deze show waren dan ook binnen enkele minuten uitverkocht.

‘Sounds Good Feels Good’ is vanaf vrijdag 14 augustus verkrijgbaar als pre-order, met de track ‘Fly Away’ direct beschikbaar als download.

Deel: