MagnaCarta FieldsOfEden_cSamen met Fairport Convention was Magna Carta een dikke veertig geleden een van de wegbereiders voor de folkrock. Nadat de band zichzelf in 2009 had opgehevenen zich twee jaar later weer opnieuw had opgericht is nu dan eindelijk het eerste album na deze heroprichting verschenen.

Magna Carta vernieuwd

Helemaal zoals de oude Magna Carta is het niet geworden, maar toch klinken de elf songs fris en zijn gewoon heel goed. Wellicht heeft de pauze de band rond Chris Simpson goed gedaan. Bij vlagen hoor de Magna Carta van de beginjaren terug en het speelplezier is duidelijk aanwezig. Zoals gewoonlijk zijn ook hier de songs meer dan gewoon liedjes. Het is het absoluut waard om er rustig voor te gaan zitten en naar de teksten te luisteren. Het vijfdelige titelnummer dat een ode is aan de Yorkshire Dales en  ‘Life In The Old Dog’ zijn daar mooie voorbeelden van.

Wat mij betreft kan Magna Carta weer jaren mee. Deze cd is er een voorbeeld van. (7,5) (Bertus)

Deel: