Weer een mooie warme dag op festival Dour. Op de tweede dag staan onder anderen de volgende bands op het programma: Vuurwerk, It It Anita, Joy Wellboy, Alaska Gold Rush, Fugu Mango meets Binti, The Black Tartan Clan, Drenge, Lofofora, Zola Jesus, The Black Dahlia Murder, Anti-Flag, Fear Factory, Roscoe, Tony Allen Review ft. Damon Albarn, The Wombats, CocoRosie en Andromakers.

Logischerwijs veel bands uit Belgie: de noise-band It It Anita komt uit Luik. Zowel Vuurwerk als Alaska Gold Rush komen uit Brussel, maar zijn qua muziek verschillend: Alaska Gold Rush speelt folkrock en heeft slechts een gitarist en drummer, de drie mannen van Vuurwerk gaan voor electro.

Gedanst wordt er op het podium: zangeres Nika Roza Danilova van Zola Jesus danst er heerlijk op los in de Jupiler Dance tent, bassist Tord øverland Knudsen van Britse postpunkband The Wombats springt over het podium heen, hij is bijna niet te volgen en de lach kan niet van zijn gezicht af.

CocoRosie bestaat uit de zusjes Bianca (‘Coco’) en Sierra (‘Rosie’) Cassidy, en staat garant voor een geweldige live-performance, met een pruik, beschilderde gezichten en meerdere lagen niet bij elkaar passende kleding over elkaar heen. Sierra bespeelt de harp, en zingt de opera-stukken, Bianca is het kleine zusje met bijbehorende stem, die vaak verveeld kijkt. Beatboxer Ted blijft elke keer weer verbazen: hoe kun je zoveel verschillende geluiden uit je keel halen, liefst ook nog tegelijkertijd.

Tony Allen Review is gecentreerd rond de grondlegger van de afrobeats, Tony Allen. Deze man is inmiddels ver in de 70, maar drumt nog steeds. Damon Albarn van Blur speelt op de piano mee tijdens het nummer ‘Go Back’, eerder hebben Tony en Damon al andere muzikale projecten samen gedaan.

Andromakers bestaat uit de Françaises Nadege Teri en Lucille Hochet, en zij maken synthpop die doet denken aan David Bowie, en wie wil daar nu niet bij zijn? Beide hebben er zichtbaar plezier in, al lijkt er soms wat ongemak te zijn. Een mooie tweede dag op Dour…

Deel: