Hoewel de dames Catherine en Lizzy Ward Thomas muzikaal zijn aangelegd, en respectievelijk op hun 15e en 17e beginnen met gitaar spelen, komt hun liefde voor country muziek van hun nicht uit Canada. Zij laat Catherine en Lizzy kennis maken met de muziek van Carrie Underwood, Johnny Cash, Alison Krauss en de Dixie Chicks. De liefde voor country is geboren.

Ward Thomas From Where We StandAangemoedigd door hun leraren op school beginnen zij hun harmonieën te perfectioneren en hun eigen muziek te schrijven. Dit levert een demo en een opname sessie in Nashville op. Na de goed ontvangen EP ‘Footnotes’ komt Ward Thomas nu met ‘From Where I Stand’.

De olijke Engelse tweeling levert met hun debuut album een echt roadtrip album op. ‘Push For The Stride’ trapt het album af en je waant je meteen op een van de uitgestrekte Amerikaanse snelwegen. De rest van het album is een goede mix van upbeat pop country liedjes en serieuze ballads zoals ‘Footnotes (Happy Ending)’ en de titeltrack ‘From Where I Stand’. Ook Michael Jackson’s ‘Man In The Mirror’ wordt door de dames in een country jasje gestoken en dat klinkt zeker niet vervelend.

Met Ward Thomas brengt Groot-Brittannië hun eerste echte country sensatie voort. Houd ze in de gaten. (8/10)(V2 Records)

Deel: