Hans Teeuwen, wie kent de koning van de lach niet? Na jarenlang podia onveilig te hebben gemaakt met zijn absurde comedy en met zijn band The Painkillers de jazzmuziek een lach te hebben gegeven, komt Hans Teeuwen na de zomer met zijn eerste Nederlandstalige pop-album. ‘Popstukken‘ verschijnt op 28 augustus 2015, gevolgd door een clubtour in Nederland en België.

‘Popstukken’ is de opvolger van ‘How it aches‘ uit 2010. Teeuwen wordt opnieuw geflankeerd door The Painkillers met topmuzikanten Benjamin Herman, Ruben Hein, Jesse van Ruller, Kasper Kalf en Joost Kroon. De naam ‘Popstukken’ verklapt het al: geen jazz deze keer maar met titels als ‘Poppendokter Bob’, ‘Bloedbad.nl’, ‘Doe het nou’ en ‘Bang’ een kijkje in Teeuwens wereld, diversiteit en absurde brein, volledig in zijn moedertaal.

Hans Teeuwen & The Painkillers live:

hansteeuwen1Wo 09 september Trix, Antwerpen
Do 10 september Ancienne Belgique, Brussel
Do 17 september Paard van Troje, Den Haag
Zo 20 september Effenaar, Eindhoven
Vr 25 september Hedon, Zwolle
Do 01 oktober Luxor Live, Arnhem
Vrij 27 november Markant, Uden
Zo 06 december Melkweg, Amsterdam
Vr 11 december Bibelot, Dordrecht
Zo 13 december Doornroosje, Nijmegen
Zo 20 december Oosterpoort, Groningen

Foto’s (c) Stephen Hotsma, archief Maxazine.nl

Deel: