Guus Meeuwis en Kenny B brengen het nummer ‘Jij Bent De Liefde’ komende vrijdag 26 juni in duetvorm als single uit. De twee Tilburgers zongen het nummer voor het eerst samen tijdens de succesvolle jubileumeditie van de concertreeks ‘Groots Met Een Zachte G’ van Guus Meeuwis. Het duet werd tijdens de vijf concerten in een uitverkocht Philips Stadion enthousiast ontvangen door het publiek, waarop Guus Meeuwis en Kenny B besloten om het als single uit te brengen.

Guus Meeuwis hoorde in een vroeg stadium Kenny B’s ‘Jij Bent De Liefde’. Hij was zo onder de indruk van het lied dat hij een eigen versie opnam en uitbracht als solo-single. De zanger zegt het volgende over ‘Jij Bent De Liefde’: “Het is een fantastisch liedje en Kenny B is te gek. Hij zegt dat hij vereerd is dat ik zijn liedje wilde opnemen, maar ik vind het een eer dat hij dit aan mij wilde ‘geven’.”

Ook Kenny B is enthousiast over de samenwerking met Guus Meeuwis: “Ik vind Guus geweldig en ik ben blij dat ik met hem in het Philips Stadion samen ‘Jij Bent De Liefde’ heb gezongen. Met deze supermooie live-single als resultaat.”  De Surinaamse zanger schreef het nummer oorspronkelijk voor zijn eigen album dat half mei verscheen. Dankzij het succes van ‘Als Je Gaat’ en de superhit ‘Parijs’ kwam het album op de hoogste positie terecht in de Album Top 100. ‘Parijs’ stond maar liefst negen weken op de eerste plek in de Single Top 100 en is inmiddels bekroond met een dubbel platina award. Na veertien nummer één-hits in Suriname is ook Nederland massaal gevallen voor de zanger. Komend weekend staat Kenny B op Concert At Sea. Later deze zomer staat de charismatische artiest op de Zwarte Cross en Lowlands. In het najaar houdt Kenny B een uitgebreide clubtour langs de Nederlandse podia in het kader van zijn laatste album.

Tijdens de jubileumeditie van de Groots Met Een Zachte G concertreeks trilde het Philips Stadion voor de tiende achtereenvolgende keer. Samen met 175.000 bezoekers maakte Guus Meeuwis er in de afgelopen twee weekenden een groots feest van in Eindhoven. Naast de vele, bekende hits van de Brabantse zanger, was het duet ‘Jij Bent De Liefde’ met Kenny B één van de hoogtepunten tijdens de optredens. Diverse artiesten waaronder Chef’ Special en Di-Rect deelden het podium met de zanger die dit jaar zijn jubileum als artiest viert. Twintig jaar na ‘Het Is Een Nacht’ beleeft Guus Meeuwis zijn droomjaar. Naast de jubileumeditie van ‘Groots Met Een Zachte G’ bracht hij het album ‘Hollandse Meesters’ uit met New Cool Collective Big Band, opende hij samen met sterrenchef Dick Middelweerd het tijdelijke restaurant Gustaaf en stond hij op 24 mei in een uitverkochte Royal Albert Hall in Londen. Momenteel werkt de populaire zanger aan een nieuwe studio-album welke dit najaar zal uitkomen.

Deel: