Zanger van The Scene en schrijver Thé Lau is overleden. Dat is vandaag bekend gemaakt door zijn management.

Thé Lau begon in de jaren ’70 bij verschillende bands als gitarist. Hij kwam terecht als gitarist bij de Neerlands Hoop Express van Bram Vermeulen en Freek de Jonge. In 1979 richtte hij The Scene op.  De band brak pas begin jaren ’90 door met hits als ‘Blauw’ en ‘Iedereen Is Van De Wereld’. In 1993 won de band de Popprijs. In 2002 nam hij tijdelijk afscheid van The Scene en verscheen zijn eerste solo album ‘God van Nederland’. Maar in 2007 pakte hij de draad weer op met de band. Daarnaast scoorde hij in 2010 een hit met ‘Zing Voor Me’ samen met rapper Lange Frans.

In augustus 2013 werd bekend dat Thé Lau keelkanker had. In april 2014 werd bekend dat hij ongeneeslijk ziek was. Met The Scene deed hij nog een aantal afscheidsconcerten. Waaronder op Pinkpop, de Lotto Arena in Antwerpen, en de Heineken Music Hall in Amsterdam. Hij bracht ook zijn laatste solo album uit getiteld ‘Platinum Blues‘. Dit album verscheen onlangs ook in het Engels.

Afscheidnemen van Thé Lau

Thé Lau is 62 jaar geworden. Op zondag 28 juni is er tussen 13.00 en 15.30 in Paradiso in Amsterdam voor het publiek gelegenheid om afscheid te nemen van Thé.

Foto: Marcel Hakvoort – Maxazine

Deel: