De eerste buiteneditie van het tweedaagse internationale crossover dancefestival We Are Electric dat afgelopen weekend plaats vond op het E3 Strand in Eersel is een groot succes gebleken. Met enkele internationale topacts waaronder Chase & Status DJ Set & Rage en The Prodigy, kan de organisatie terugblikken op een spraakmakend nieuw evenement dat volgend jaar zeker een vervolg krijgt.

Gelegen aan een groot helder meer aan de rand van het bos vermaakten 15.000 festivalgangers zich opperbest op het uitgestrekte festivalterrein dat plaats bood aan zes podia waarvan de grootste met een capaciteit van tienduizend bezoekers. Hier was de gevierde Engelse act The Prodigy de terechte headliner van deze eerste outdoor editie.

We Are Electric outdoor versus indoor

De beslissing om na twee succesvolle indoor edities van We Are Electric in het Eindhovense Klokgebouw in 2013 en 2014 een buiteneditie te gaan realiseren op een idyllische plek middenin de natuur met ruimte voor een luxe camping blijkt een gouden greep. Niet alleen verkocht het nieuwe evenement ruim op voorhand uit; ook de combinatie van een spannend eclectisch programma en de bijzondere locatie geven het festival tijdens het langste weekend van dit jaar electrische lading.

Vrijdagmiddag ging We Are Electric om 16.00 uur van start en kende meerdere hoogtepunten waaronder bijvoorbeeld publieksfavorieten Girls Love DJs en Black Sun Empire. Tot 1.00 uur was er aansluitend een drukbezochte afterparty, net als zaterdagavond. Ook zondag waren er weer talloze hoogtepunten te noteren zoals de energieke shows van Skip & Die en Modestep.

Naast een tweede buiteneditie in 2016 wordt We Are Electric #3 dit jaar ook weer in het Klokgebouw gehouden en wel op zaterdag 14 november. De start van de voorverkoop zal binnenkort bekend worden gemaakt.

Deel: