Het Best Kept Secret festival is één van de jongste muziekfestivals van ons land. Het festival opent dit jaar zijn deuren pas voor de 3e keer en je kan het festival vergelijken met een drie-daagse jungletocht in de tropen. Best Kept Secret vind plaats aan een mooi binnenstrand in Hilvarenbeek en als kampeerder staat je tentje tussen de wilde dieren op het terrein van Safari-Park de Beekse Bergen. Ook op dag twee was het weer genieten geblazen.

Noel Gallagher’s High Flying Birds op Best Kept Secret

Voor de zaterdag headliner is het veld al afgeladen vol met enthousiaste mensen uit Nederland, België, Duitsland en Engeland. Noel Gallagher en zijn High Flying Birds beginnen krachtig met ‘Everybody’s On The Run’ wat ook het eerste nummer is van zijn eerste solo plaat. Meteen valt op dat niet alleen beelden van het podium te zien zijn maar ook de lyrics van het nummer er doorheen gewoven. En bij elk volgend nummer weer andere graphics, hierdoor lijkt er wel meer vertraging in de beelden te zijn dan normaal. ‘Lock All The Doors’ wordt gevolgd door een bijna onherkenbare ‘In The Heat Of The Moment’, de bassdrum is te hard aanwezig. Natuurlijk worden er ook aan aantal Oasis klassiekers gespeeld.
Het prachtige ‘Fade Away’ is natuurlijk op akoestisch gitaar gedaan waardoor je het gevoel krijgt de gene naast je te willen knuffelen, de foto’s die we te zien krijgen helpen bij dat gevoel. ‘Riverman’ en ‘You Know We Can’t Go Back’ is zeer goed dansbaar, mede door de blazers.
Tussen bijna elk nummer door gaat het grote licht aan, zodat Gallagher meer connectie heeft met het publiek? Een vervelende schreeuwer krijgt natuurlijk de opmerking “He is fucking shit”. Ga dan naar een voetbalwedstrijd als je wilt gaan schreeuwen.

Vanaf de eerste noot gaan alle handen al in de lucht als ‘Champagne Supernova’ wordt ingezet, het hele veld zingt en dans mee. Wederom zijn er hele gave graphics te zien. Dit gevoel houden ze aan met ‘Shout It Out’. Het baslijnte van ‘The Mexican’ gaat gelijk in je hoofd zitten en neemt je mee het hele nummer door tot het strakke einde. Op de vraag “Who was the best?” is er natuurlijk het antwoord You! Wat een “That is the correct answer” oplevert. Relatief rustig word ‘If I Had A Gun’ gedaan, maar dat is logisch want er komt een echte festivaltopper. ‘The Masterplan’ van zijn Oasis periode dus dat veroorzaakt zelfs dat er mensen gaan crowdsurfen. ‘AKA… What A Life’ is het laatste van zijn solo carrière met The High Flying Birds want hij sluit af met een krachtige Oasis nummer. ‘Don’t Look Back in Anger’ is haast een verplicht nummer op een festival. Maar helaas is de tijd op en zit er zelfs geen toegift in.

Foto’s Armelle van Helden / Maxazine.nl

Deel: