Florence + The Machine zullen op vrijdag 26 juni optreden als vervangende headliner op het Pyramid stage op het Britse Glastonbury festival. Het was eigenlijk het tijdstip waarop de Foo Fighters zouden optreden.

Door de botbreuk van frontman Dave Grohl vorige week in Zweden werd eerst hun optreden op Pinkpop gecanceld, en gisteren werd ook de rest van de Europese tournee afgelast. Waaronder de optredens op Rock Werchter en Glastonbury.

De organisatie van Glastonbury maakt bekend dat Florence + The Machine volgens hun de beste optie leek als vervanger voor de Foo Fighters. Organisator Emily Eavis zegt hierover: “Toen we hoorden dat de Foo Fighters hun optreden moesten afzeggen was er maar één persoon die we wilden benaderen. En dat was Florence. Iedere keer dat zij optreedt gebeurd er iets spectaculairs. En we wisten dat zij graag ooit als headliner op Glastonbury zou willen optreden.”

Glastonbury vindt dit jaar plaatst vanaf donderdag 25 t/m zondag 28 juni. De andere twee headliners zijn dit jaar Kanye West en The Who.

Deel: