Op donderdag 10 december geeft de Britse band Florence + The Machine een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop voor dit concert start aanstaande vrijdag om 10.00 uur.

In 2009 komt het debuutalbum ‘Lungs’ uit, wat meteen de wereldwijde doorbraak van Florence + the Machine betekent. Het album is dat jaar tevens een van de meest populaire releases in Groot-Brittanniė. Inmiddels zijn er miljoenen exemplaren van verkocht en is  ‘Lungs’ bekroond met diverse prijzen, waaronder een Brit Award. Opvolger ‘Ceremonials’ uit 2011 doet het nog beter en zorgde voor drie Grammy nominaties, waaronder Best New Artist en Best Pop Vocal Album. Hits als ‘Shake It Out’, ‘Dog Days Are Over’ en ‘You’ve Got The Love’ klommen wereldwijd de hitlijsten in.

Na een lange periode van touren is vorige maand na vier jaar het langverwachte derde studioalbum ‘How Big, How Blue, How Beautiful’ verschenen. De donkere thema’s van ‘Ceremonials’ hebben plaats gemaakt voor realistische interpretaties van de wereld: “Ceremonials’ was vooral gericht op het idee van ontsnappen of herboren worden uit de dood, maar het nieuwe album gaat juist over hoe men kan leren leven en de wereld liefhebben, in plaats van proberen te ontsnappen uit diezelfde wereld”, aldus frontvrouw Florence Welch.

Florence Welch staat bekend om haar betoverende stem waarmee ze live keer op keer indruk weet te maken. Na optredens op diverse buitenlandse festivals de afgelopen jaren komt Florence + the Machine eind dit jaar eindelijk weer terug naar Nederland met een show op donderdag 10 december in Ziggo Dome.

De voorverkoop voor het concert start vrijdag 19 juni om 10:00 via ticketmaster. De prijzen zijn €39 en € 34.

Deel: